SAVANT † 2022-09-01
Foto:
KLARA MALMER
June Vide – "En lång färd genom rosa moln och eviga nätter"
Till er som suktar efter dramatik i form av musik och drömmig pop i sann "tjejer är bäst"-anda – jag har något att berätta. June Vide har släppt sina två första singlar, "Blue" och "No Need". Bakom June Vide hittar vi Klara Malmer, Agnes Båth och Sally Otter Arosenius, en trio vars namn låter precis lika ljuvt som deras musik.

Singlarna släpptes den 22 maj på diverse musikplattformar och fick snabbt en ädel plats i min spellista. De två singlarna förenar högt och lågt, med ljuva synthar och dramatiska vändningar, båda singlarna är egentligen väldigt lika varandra, vilket gör dem till två genialiska kapitel – som en början och ett slut, likt en film.

Vi pratar om musik som får en att hamna i ett slags okontrollerbart extas, en lång färd genom rosa moln och eviga nätter

June Vide är tre tjejer som i samband med sin debut inte bara lyckas leverera grym musik utan även visar på skicklighet kring att fånga in lyssnaren och väva in den i ett slags melodiskt nät. Vi pratar om musik som får en att hamna i ett slags okontrollerbart extas, en lång färd genom rosa moln och eviga nätter, ett lyckorus och en totalt ljuv sinnesstämning – som att hamna i ett himmelrike där June Vide välkomnar en till spelning nonstop.

Singlarna är svåra att placera i ett specifikt fack, vilket får lyssnaren att välja själv – de passar både till ensamma, såväl inte så ensamma promenader hem, till mörker, till ljus

Tjejerna lämnar ingen obemärkt bakom sig, när de sprider sin melankoliska men ändå hoppfulla stämma. Singlarna är svåra att placera i ett specifikt fack, vilket får lyssnaren att välja själv – de passar både till ensamma, såväl inte så ensamma promenader hem, till mörker, till ljus. Oavsett vilket fack lyssnaren väljer att placera dem i kommer de göra succé. Det är en imponerande debut som får oss på SAVANT att längta efter kommande musik. Det är sällan en debut låter såhär bra.

Lyssna på "No Need" och "Blue" nedan.

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik
Artikeln handlar om
Av
Julia Hvalgren

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa