SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Sofia Engberg
Källaren på Snotty blir ett eget litet universum när Steget spelar

Steget spelade på Snotty Seaside i lördags. Matilda Sjöström och Nils Dahl gjorde oss inte besvikna. Spelningen var magisk (även fast låten ”Magiskt” inte spelades under kvällen hehe). Istället får vi höra den nya låten ”Ångrar du verkligen allt?”

Det är slutet av februari och det känns som om världen står stilla. Det är mörkt, kallt ute och blåser orkanvindar, men nere i källaren på Snotty Seaside befinner vi oss som i en glad samlad liten familj, som i ett eget litet universum. Det är trångt men ingen trängs.

Matilda pratar, på underbar göteborgska, lättsamt med publiken mellan låtarna precis som om bandet och publiken är gamla polare. Efter en konversation om bakfylleångest och vilka som kan relatera till det kickar låten "Helvete" igång. Jag och många fler i publiken känner nog igen sig väl i texten.

I en av Stegets mest kända låtar "Jag skulle dö för dig" gifter sig Matilda och Nils röster med varandra till perfektion. Det är intimt och stämningen blir plötsligt djup, tung, seriös, och väldigt fin. Det känns som att jag håller andan under hela låten.

Stegets version av Ebba Gröns "Flyktsoda" är något som alla borde få se live. Matilda nämner att Thåström själv hört av sig och sagt att han gillar den – Jag håller med honom!

Matilda Sjöströms soloprojekt Det Brinner körde också live under kvällen. Med ny outfit och med glittrande silverstenar på kinderna går Matilda upp på scen igen efter en kort paus. Lokalen och publiken förvandlas snabbt till ett dansgolv som gungar med i Det Brinners klubbiga låtar. I "Så låt mig vara" dansar publiken, med händer i luften och sjunger med i texten.

Foto: Sofia Engberg

Vi ser fram emot att höra och se mer från både Steget och Det Brinner under det kommande året.

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik
Artikeln handlar om
Av

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa