SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Anna Sundvall
Livetips: Shida Shahabi, Steget och Sara Parkman

Varannan onsdag tipsar vi om några kommande spelningar, den här veckan Shida Shahabi och Sara Parkman som spelar live för en begränsad publik i Hagakyrkan och Steget som firar sitt debutalbum "Förändrar allting" med en streamad spelning från Stora Teatern i Göteborg.

Shida Shahabi

7 juni, Hagakyrkan, Göteborg

Shida Shahabi växte upp i Stockholm på en mix av persisk pop och Tjajkovskij och spelade piano redan som barn. Men istället för att studera musik drogs hon till friheten på konsthögskolan. Hon komponerade och gjorde ljudkonst, spelade i band och experimenterade. 2018 släpptes albumet Homes, åtta pianostycken som får vilken gråslaskig februaridag som helst att kännas filmisk.

Den 7 juni gör hon och Linnea Olsson ett framträdande, inför en begränsad publik på 50 personer, i Hagakyrkan i Göteborg när Clandestino Festival gör en avslutningskonsert.

Läs mer och hitta biljetter här

Sara Parkman

7 juni, Hagakyrkan, Göteborg

Sara Parkman är folkmusiker och kompositör och släppte under 2019 sitt andra soloalbum Vesper som spelades in i södra Dalarna, i Amanda Bergman och Petter Winnbergs studio.

Den 7 juni spelar hon inför en begränsad publik på 50 personer när Clandestino Festival gör en avslutningskonsert i Hagakyrkan. Samma kväll spelar även Maria W Horn, Shida Shahabi, Linnea Olsson och Ebo Krdum.

Hitta biljetter här

Steget

23 maj, livestream från Stora Teatern i Göteborg

Steget är popduon från Göteborg bestående av Nils Dahl och Matilda Sjöström. Nu i maj 2020 är det 10 år sedan de släppte debutplattan ”Förändrar allting” vilket de firar genom att genomföra en streamad spelning från Stora Teatern i Göteborg.

Läs mer på deras Facebook-event.

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa