Foto:
Alma Bengtsson
LIVE-tips: Drab Majesty, Pluto's Baby och Linn Koch-Emmery
Drab Majesty

Drab Majesty skulle kunna räknas till den våg av trummaskinsbaserad retro-wave som praktiskt taget sköljt över oss de senaste åren. Drab Majesty är i grund och botten Andrew Clinco, men musiken gör han i egenskap av sitt könsneutrala alter ego Deb DeMure. Med sin kombination av reverbdränkta gitarrer, synth-basgångar, befallande sång och rytmiska beats, är Deb Demure faktiskt i paritet med de svartklädda 80-talsikoner som hen ofta jämförs med.

Den 19 oktober spelar Drab MajestyHus 7, bredvid Slaktkyrkan i Stockholm.

Samma kväll spelar även Body of Light bestående av Alexander och Andrew Jarson som gör smattrande synthwave överöst av känslor. Bandets nya album släpps i juli 2019.

Pluto's Baby

Artisten Pluto’s Baby är åländska Linnéa Selander som är aktuell med sin debut-EP. Hon beskriver själv sin musik som en blandning av en vaggvisas mjukhet kombinerat med en nattlig mystik, därav namnet ”Club Lullabies”. EP:n består av fem sfäriska spår där Linnéas silkeslena röst möter en lika delar pampig som klubbig produktion. I samband med EP-releasen den 31 maj släpptes även en musikvideo till låten ”Swallow the moon”.

Den 28 juni spelar Pluto's BabyFar i Hatten i Malmö.

Medverkande musiker är Tove Darelid, John Riggebo, Malin Hilding och Tora Engelbrekts.

Linn Koch-Emmery

Debut-EP:n ”Boys” släpptes i oktober 2017 och gjorde minst sagt väsen av sig. Linns säregna indierock präglad av tungt lo fi-sound. Linn Koch-Emmery nya EP:n ”Waves” har hyllats både i Sverige och långt utanför landets gränser, inte minst hos PSL och en topplacering i tyska Amazons indie-lista.

Den 3 juli spelar hon på hemmaplan på Knäppingsborg i Norrköping.

Se videon till "Wires" nedan som Linn filmat i Ebba Dolores Östbergs (från KMAC), som medverkar i videon, lägenhet.

Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Kommande spelningar

Du kanske även gillar

Fortsätt läsa