SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Alma Bengtsson
LIVE-tips: Drab Majesty, Pluto's Baby och Linn Koch-Emmery
Drab Majesty

Drab Majesty skulle kunna räknas till den våg av trummaskinsbaserad retro-wave som praktiskt taget sköljt över oss de senaste åren. Drab Majesty är i grund och botten Andrew Clinco, men musiken gör han i egenskap av sitt könsneutrala alter ego Deb DeMure. Med sin kombination av reverbdränkta gitarrer, synth-basgångar, befallande sång och rytmiska beats, är Deb Demure faktiskt i paritet med de svartklädda 80-talsikoner som hen ofta jämförs med.

Den 19 oktober spelar Drab MajestyHus 7, bredvid Slaktkyrkan i Stockholm.

Samma kväll spelar även Body of Light bestående av Alexander och Andrew Jarson som gör smattrande synthwave överöst av känslor. Bandets nya album släpps i juli 2019.

Pluto's Baby

Artisten Pluto’s Baby är åländska Linnéa Selander som är aktuell med sin debut-EP. Hon beskriver själv sin musik som en blandning av en vaggvisas mjukhet kombinerat med en nattlig mystik, därav namnet ”Club Lullabies”. EP:n består av fem sfäriska spår där Linnéas silkeslena röst möter en lika delar pampig som klubbig produktion. I samband med EP-releasen den 31 maj släpptes även en musikvideo till låten ”Swallow the moon”.

Den 28 juni spelar Pluto's BabyFar i Hatten i Malmö.

Medverkande musiker är Tove Darelid, John Riggebo, Malin Hilding och Tora Engelbrekts.

Linn Koch-Emmery

Debut-EP:n ”Boys” släpptes i oktober 2017 och gjorde minst sagt väsen av sig. Linns säregna indierock präglad av tungt lo fi-sound. Linn Koch-Emmery nya EP:n ”Waves” har hyllats både i Sverige och långt utanför landets gränser, inte minst hos PSL och en topplacering i tyska Amazons indie-lista.

Den 3 juli spelar hon på hemmaplan på Knäppingsborg i Norrköping.

Se videon till "Wires" nedan som Linn filmat i Ebba Dolores Östbergs (från KMAC), som medverkar i videon, lägenhet.

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa