SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Olle Sahlén
LIVE-tips: Honungsvägen, wy, Duschpalatset och Deportees
Honungsvägen

December 2017 släppte Honungsvägen numera semi-legendariska singlarna "Istid" och följde snabbt upp med "Kalla mig för Satan". I början av mars släppte de sitt självbetitlade album "Honungsvägen".

Honungsvägen spelar på Vinterviken Sunset Session i Stockholm den 16 augusti.

Duschpalatset

Duschpalatset, som nyligen släppte debutskivan "Vinnarmusik", har varit ett bekant ansikte på norra Sveriges indiescen de senaste två åren. Med tre-fyra ackord, röster på bristningsgränsen och en förmåga att balansera mellan skrammel och schlagerballader har de vunnit en allt växande skara anhängare i hemstaden Umeå.

Bandet själva beskriver sin musik som "om Helen Sjöholm i Kristina från Duvemåla sjöng i Pixies". Duschpalatset står hela tiden på tå, det här är inte bakgrundsmusik, det är musik som tar – kräver! - plats och att "Vinnarmusik" är ett debutalbum är inget annat än anmärkningsvärt.

Duschpalatset spelar på festivalen Heaven Up Here på Färgfabriken i Stockholm den den 17e augusti.

wy

wy är ett Malmöbaserat band som utgörs av Ebba Ågren och Michel Gustafsson. 2017 debuterade de med det hyllade albumet "Okay". I slutet av april i år släppte de även albumet "Softie".

wy spelar på Vinterviken Sunset Session i Stockholm den 16 augusti.

Deportees

Umeåbandet Deportees har försett oss med tröstande, storslagen och fullkomligt briljant poprock i över tio år – kända för sin perfekta kombination av politiska budskap, detaljrika arrangemang och stora känslor. I maj släppte bandet EP:n "Re-dreaming", för att i tidig höst följa upp med albumet "All Future".

Deportees spelar på Trädgården Live Sessions den 14 augusti.

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa