SAVANT † 2022-09-01
Foto:
LIVE-tips: Lust For Youth, Ljung och Gryningsljud
Lust For Youth

När Hannes Norrvide 2009 startade Lust For Youth i Göteborg var det ett soloprojekt vars tidiga alster kan beskrivas som kolsvart lo-fi och vibrerande no-wave. Men på fjärde studioalbumet ’International’ (2014) hade Lust For Youth blivit en trio och tillsammans med danska Loke Rahbek och Malthe Fisher gav Norrvide oss ett mästerligt stycke synthpop i samma musikaliska ådra som tidiga Depeche Mode, Pet Shop Boys och New Order.

Lust For Youth, som idag är en duo baserad i Köpenhamn, tog på sitt senaste album "Compassion" (2016) den musikaliska inriktningen både vidare och djupare genom att sudda ut gränserna mellan digitalt och analogt, ljust och mörkt, eufori och dysfori. Givetvis oemotståndligt dansant.

Den 7 juni släppte de sitt självbetitlade albumet "Lust For Youth".

Lust For Youth spelar på DARK PARK på Hus 7 den 5 september.

Ljung

Olivia Ljungquist har rastlöst hoppat mellan artistiska uttryck. Men musiken har alltid varit konstant. När hon nådde en punkt där ingenting längre kändes spännande eller givande, där ingenting längre kändes verkligt, föddes Ljung. Uppväxten på västkusten hörs i musiken. De hårda vindarna från havet, de karga klipporna som möter de dunkla skogarna – allt finns där.

På sängkanten skriver och producerar hon sin säregna, mörka och beat-baserade, elektroniska pop. Med förhäxande synthar, tungt vibrerande bas och en mystisk men lekfull stämma griper Ljung tag med sina låtar om hjärtesorg, andevärld och begär.

Ljung spelar även hon på DARK PARK på Hus 7 den 5 september

Gryningsljud

Gryningsljud är ett indierockband bestående av Zelda Nahrendorf, Josef Oljons och Martin Björnberg. Senast släppte de singeln "Blind Eller", som är en reflektion över en väns förfall.

Den 25 juli har bandet releasefest för deras vinyl på Nomads bakgård.

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa