SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Kim Wijk
Livetips: Domus, Aux Animaux och Pharmakon.

Varje onsdag tipsar vi om livespelningar, här kommer några utvalda med Domus, Aux Animaux och Pharmakon.

Domus

21 mars kl 20:00, SAVANT Live Stream

Den elektroniska post-kraut duon Domus, bestående av Henrik Sunbring och Thobias Eidevald (fd Agent Side Grinder), tänjer på gränserna när det kommer till att skapa den post-kraut de gjort sig kända för, en såväl psykisk som fysisk upplevelse. De tycks ständigt utveckla musiken mot nya riktningar med sina innovativa arrangemang och lyckas konstnärligt förmedla olika känslouttryck samtidigt som de skapar nya synaptiska förbindelser i lyssnarens hjärna.

I början av mars släppte de sitt debutalbum "Lucid Dreaming" via Astronaut Recordings (Kite, Ljung, Kulma).

Den 21 mars gör Domus och SAVANT en streamad livespelning från deras studio. Läs mer och attenda på Facebook-eventet här.

Aux Animaux

28 augusti, Snotty Seaside, Stockholm

Stockholmsbaserade Aux Animaux bildades när Ghosty träffade Jons i slutet av 2015. De släppte två singlar 2017 och debut-EP:n “Black Holes” 2018. När Jons lämnade bandet för att skriva, fortsatte Aux Animaux som ett soloprojekt. Två nya singlar från den kommande andra EP släpptes och följdes upp av turnéer i Sverige, England, Danmark, Tyskland och Finland.

Ghosty är en självlärd musiker som har arbetat som professionell basgitarrist i flera år, på scenen sjunger hon och växlar mellan theremin och basgitarr. Med en kombination av samplade elektroniska trummor, analoga synthar och drömsk röst skapar hon nostalgisk och tungt svävande synthwave med kusliga element, som i låten “Phonophobia”.

Pharmakon

20 april, Hus7, Stockholm

Margaret Chardiet som tidigt blev en frontfigur i den experimentella undergroundscenen har i över 10 år arbetat med sitt artistiska projekt Pharmakon. Innehåll och budskap på varje album har varit vitt skilda men den underliggande frågan har alltid varit vad det innebär att vara människa. Pharmakon är inte simpel musik, det är ett intensivt framträdande av både kropp och själ och ett intimt utbyte mellan avsändare och mottagare, såväl fysiskt som psykiskt.

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa