SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Livetips: Klass II, Västerbron och Les Big Byrd

Varje onsdag tipsar vi om livespelningar, här kommer några utvalda från Klass II, Västerbron och Les Big Byrd.

Klass II

6 dec, Studio HPKSM, Göteborg

Göteborgsbaserade KLASS II utannonserade sin eventuellt sista spelning nånsin för exakt ett år sen, men vi hade tur och nu är de redan tillbaka med sin shoegaze-doftande indie. De har nyligen blivit signade av BlackValley Records och är aktuella med singeln "Dimman" och kommande EP. Förvänta er motorsågsgitarrer och drömpopmelodier.

Bandet spelar på eminenta Studio HPKSM samma kväll som School '94 och Spunsugar. Alltså tre asbra band – är ni i Göteborg så är det hit ni ska.

Västerbron

7 dec, Hus 7, Stockholm

Västerbron är en poporkester med sin själ i punken, sitt hjärta i 90-talsindien och sin hjärna i någon slags skånsk emo. Sedan starten har Västerbron gjort hundratals och åter hundratals spelningar – på allt från små svartklubbar, via gig ihop med band som bob hund och Hurula. Bandets tredje skiva "Flyktbeteendervetenskap" släpptes 16 nov på anrika indielabeln Startracks och i support av denna ger sig Västerbron nu ut på vårturné.

Start/Stop i samarbete med Hus 7 & Blackbird Artists presenterar Start/Stop Fest 2019 och under kvällen kommer en kunna köpa prints av Nattskiftet, Sebastian Murphy (Viagra Boys), Hilma Nordén och Mikael Nilsson, bli tatuerad av Joel Soos (Sanctum) och Emilia Westerström (Stockholm Classis) samt köpa skivor från Startracks, PNKSLM Records och Widsith Records.

Les Big Byrd

5 dec, Lilla Hotellbaren, Stockholm

Pistonhead Foundation har alltid varit övertygade om att uppmärksammandet av, och bidraget till, progressiva kreatörers arbete, är en förutsättning för utvecklingen av svensk kultur. Pistonhead och Luger är nu tillbaka med konceptet Made By; med syftet att möjliggöra för kreativa individer att mötas och leva ut sina idéer till fullo.

Nu är det dags för den fjärde och sista upplagan av Made By 2019, och detta tillsammans med det hyllade bandet Les Big ByrdLilla Hotellbaren i Stockholm. Bandet har även med sig vänner som kommer styra musiken både före och efter giget.

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa