SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Olof Grind
Nya släpp: Linn Koch-Emmery, Love Truls, KLASS II och Hey Elbow

Varje fredag tipsar vi om nya släpp, den här veckan Linn Koch-Emmery, Love Truls, KLASS II och Hey Elbow.Linn Koch-Emmery

Hologram Love släpps tillsammans med en musikvideo inspirerad av Per Wahlöös novell ”Det växer inga rosor på Odenplan” från 60-talet. Filmad på 16 mm film i regi av Mats Udd (First Aid Kit, Jonathan Johansson, Susanne Sundfør).

Hey Elbow

Hey Elbow släppte i september albumet ”We Three” som är en suggestiv popskiva präglad av improvisation och samarbete. Låtarna improviserades fram i ett hus i Skåne och vistelsen där bestod av timtals av jam, kaffedrickande och träningspass. Nu är bandet tillbaka med en cover av No Doubt's Don't Speak.

"Vi har länge tänkt att det vore kul att göra en cover. Att välja låt var jättesvårt, vi hade väldigt många alternativ att välja på men landade till slut i ”Don't Speak” som vi alla sedan uppväxten på 90-talet har en slags hat-kärlek till. Vi har gjort låten till vår egen på typiskt Hey Elbow-vis med stora ljudlandskap och fräcka rytmer." berättar bandet om släppet.

KLASS II

KLASS II är tillbaka med singeln Bron, som är ett lite mer finstämt alster tillägnad en vän till Alex i bandet, som dessvärre valde att avsluta sitt liv alldeles för tidigt. Soundet är större, lyxigare och mer dynamiskt än tidigare. Bron är första singeln från en kommande EP som även den släpps via BlackValley Records till våren.

Love Truls

Idag släpper Love Truls sin andra singel Adult som handlar om längtan efter att bli vuxen och om den paradoxala insikten att vuxenvärlden kanske inte är så kul trots allt. Det är en låt om att förväntningar och skyldigheter som hör ett normativt liv till, kan te sig rätt ointressanta om allt man egentligen vill göra är att dagdrömma.

Singeln släpps med tillhörande musikvideo från hans kommande debut-EP som släpps tidigt 2021 via This is Scandinavia och Smuggler Music.


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa