SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Per Kristiansen
Livetips: Kulma, Empathy Test och The Hanged Man

Varje onsdag tipsar vi om livespelningar, här kommer några utvalda med Kulma, Empathy Test och The Hanged Man.

Kulma

24-25 januari, Huset-KBH, Köpenhamn

Kulma utgörs av Daniel Noring (God Mother), Thobias Eidevald (Domus), Christian Berg (Kite) och Anders Nydam (Offermose). De har tidigare uppmärksammats av bl.a. Anna von Hausswolff både som livesupport och som kassetsläpp på Pomperipossa Records. De har även spelat tillsammans med bl.a Dylan Carlson (Earth).

I höstas släppte de sitt debutalbum "Deadlight" som Maria på SAVANT beskriver med orden: "Deras kompositioner är ljud utan början eller slut som siktar in sig på det undermedvetna och berör utan ord, framkallar ett löfte om en utopi i en värld som upplevs alltmer dystopisk."

Den 24 och 25 januari har de två spelningar i samarbete med de visuella konstnärerna Last Oblivion (Tina Damgaard og Elena Biner) på Huset-KBH i Köpenhamn.

The Hanged Man

17 april, Hus 7, Stockholm

"Rebecka Rolfart kliver upp bland gitarrpedalshavet som en midsommarnattsdröm i vit spetsklänning och nakna fötter. Hennes person är väldigt filmisk, precis som musiken i The Hanged Man är. ”En låt är en hel värld”, har Rebecka sagt på ett ungefär tidigare, och The Hanged Man suger in publiken i låtupplevelsen fullt ut. Musik som gjord för att avnjutas live!" skriver Lovisa Beck från SAVANT från när The Hanged Man spelade på Färgfabriken i somras.

Den 17 april spelar The Hanged ManHus 7 i Stockholm.

Empathy Test

6 mars, Hus 7, Stockholm

Empathy Test är ett elektroniskt popband från London som bildades i januari 2013 av barndomsvännerna Howlett och Adam Relf. Bandet har skrivit och producerat två skivor; "Losing Touch" och "Throwing Stones", samt ett pärlband av bländande singlar som hyllats av kritikerna och som gett bandet en trogen publik över hela Europa.

Den 6 mars spelar Empathy Test och Emma Nyléns elektroniska soloprojekt EmmonHus 7 i Stockholm.

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa