SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Katarina Barber
Livetips: Lower Dens, June Vide och Holy Ship

Varje onsdag tipsar vi om livespelningar, här kommer några utvalda från Lower Dens, June Vide och Holy Ship.

Lower Dens

16 januari, Bar Brooklyn, Stockholm

Baltimorebaserade Lower Dens släppte under hösten 2019 albumet “The Competiton” via Ribbon Music, ett popalbum med både ett känslomässigt och politiskt koncept. Konkurrens är drivkraften för modern kapitalism, och titeln är sångaren och låtskrivaren Janas benämning för det socio-psykologiska fenomen detta genererar, en slags psykos som accelererar vår osäkerhet och ångest till punkten av total överbelastning, korroderar våra nära relationer, våra samhällen och våra självidentiteter.

June Vide

16 januari, Bar Brooklyn, Stockholm

Det Stockholmsbaserade drömpopbandet June Vide debuterade den 23 maj med de två egenproducerade singlarna "No Need" och "Blue" och består av Klara Malmer, Agnes Båth och Sally Otter Arosenius.

"June Vide är tre tjejer som i samband med sin debut inte bara lyckas leverera grym musik utan även visar på skicklighet kring att fånga in lyssnaren och väva in den i ett slags melodiskt nät. Vi pratar om musik som får en att hamna i ett slags okontrollerbart extas, en lång färd genom rosa moln och eviga nätter, ett lyckorus och en totalt ljuv sinnesstämning – som att hamna i ett himmelrike där June Vide välkomnar en till spelning nonstop." skriver Julia Hvalgren på redaktionen i en recension i samband med deras debut.

Holy Ship

11 januari, Scalateatern, Stockholm

Stockholmsbaserade Jonatan Westh i soloprojektet Holy Ship släppte i våras EP:n "Event Horizon". Holy Ship rör sig mellan psychrock och shoegaze och är ett resultat av Westh's besatthet av detaljer och kreativa rastlöshet.

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa