SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Thom Estifanos
Livetips: Pink Milk, Beverly Kills och Terra

Streamad spelning från ett hemsökt hus på Gotland, post-punk och drive-in-konsert finns bland våra livetips idag med Pink Milk, Beverly Kills och Terra.

Pink Milk

23 april, Live stream

Imorgon gör Pink Milk en streamad spelning från ett hemsökt hus, vilket får mig att se tillbaka till när jag såg dem för första gången. Pink Milk hade precis släppt debutalbumet "Purple" och av en slump sitter jag på Pustervik i ett iskallt Göteborg i början av december och ser på schemat att de snart ska gå på. Jag hade inte lyssnat på dem tidigare och går nyfiket fram till scenen.

Lokalen släcktes ner och rummet fylldes av rök och bandet började med albumets öppningslåt "River Phoenix", reverben var större än något annat band jag hört live. Efter öppningslåten spelar de "Detroit" som börjar med Maria Forslunds asmäktiga trummor och en röst som fyller varje vrå i lokalen och strömmar rakt igenom min hud. Jag blev helt såld, tid och rum liksom försvann.

En bit in i konserten, och efter ett par öl som sakta men säkert dämpat min karaktär, har post-punk/dark wave-bandet Pink Milk satt reverb på både mitt hjärta och hjärna. Edward Forslund spelar som hypnotiserat på elgitarren i perfekt symbios med Marias trummor och sång. Som duo har bandet en ganska enkel uppsättning men tillsammans sker bokstavligen magi, svart magi, och en bit in i konserten börjar Edward spela toner jag känner igen och Maria sjunger "I want to know what love is, I want you to show me" - och jag tror fan jag svävade.

Missa inte deras stream som sänds på deras Facebook-sida imorgon kl 19:00.

Beverly Kills

30 april, Live stream

Vi har lyft post-punk-bandet Beverly Kills flera gånger, och det finns ju en anledning till det, det är verkligen ett av de bästa livebanden vi har just nu. De släppte precis sin debut-EP "Elegance in a State of Crisis" och skulle firat det med en spelning på Pustervik den 30 april, istället gör Beverly Kills, Terra och Division of Laura Lee tillsammans med Welfare Sounds en drive-in-konsert på Bananpiren i Göteborg.

Spelningen kommer att streamas och ni kan läsa mer på deras Facebook-event.

Terra

30 april, Live stream

Terra som nyligen släppte albumet "Underbara saker kommer hända oss" gör en drive-in-konsert på Bananpiren i Göteborg med Welfare Sounds.

Läs mer på deras Facebook-event.

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa