SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Kim Wijk
Livetips: Stilla Havet, ABU NEIN och NOVA BLAST

Varje onsdag tipsar vi om livespelningar, här kommer några utvalda.

NOVA BLAST

Snotty Seaside, Stockholm, 4 december

Med sin "vägg av fuzz" har Malmöduon Nova Blasts dynamiska framträdanden fått dem att spela tillsammans med allt från internationellt hyllade lofi-elektroakter till att bryta ljudbarriären vid punk- och doomfestivaler. Nova Blast är nu tillbaka med full kraft och för att stanna. Den återupplivade duons explosiva liveframträdanden är starkare än någonsin, vilket bland annat ett flertal rapporter om festivalens bästa spelning på Fools Gold skvallrar om.

ABU NEIN

Plan B, Malmö, 14 december

Malmöbaserade elektroniska trion ABU NEIN består av Dennis Lood (Abu Aljahim), Erica Li Lundqvist (Abu Iblis) och Anders Nordensson (Abu Jinn). De kommer alla från olika musikaliska bakgrunder som tillsammans fusioneras till en genreöverskridande romantisk, sotig och sakral ljudbild.

Den 14 december är de och Katjusja support till Kite på Plan B i Malmö. Ett måste om du bor i närheten av Malmö eller ej.

Stilla Havet

Heaven Up Here, Stockholm, 30 november

Stilla Havet släppte nyligen sitt andra album som Elias beskriver så här: ”’Brinnande horisont’ är ett kondensat av känslan när livet rinner mellan fingrar som spärrats upp för att försöka fånga drömmar och lycka. Det är tyvärr en feeling som är rå och kall.”

Den 30e november spelar bandet på den eminenta indieklubben Heaven Up HereRestaurang Landet i Stockholm.

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa