SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Linnea Romeling
Ljung fortsätter att utforska medvetandets mörkaste hörn

Göteborgsbaserade Ljung fortsätter att utforska medvetandets mörkaste hörn och efter att ha ristat in historia i Kungliga Operans majestätiska väggar som kör under Kites spelning i förra veckan släpper hon idag singeln ”Truth”, en låt om relationer, om att vara nära men ändå oändligt långt borta, om att instinktivt veta att något inte kommer att fungera – fast det inte ens har hunnit börja.

Vi tog ett snack med Olivia Ljungquist, artisten bakom Ljung om släppet och framtiden. Vi fick också tre riktigt bra musiktips!

Din nya låt "Truth" handlar om att vara nära men ändå oändligt långt borta, om att instinktivt veta att något inte kommer fungera. Skulle du vilja berätta lite mer om det?

— Nej men jag tänker att det är en ganska klassisk grej som många har upplevt, framförallt i början av kärleksrelationer. När det känns som att hela världen snurrar kring en själv, personen man gillar och alla känslor. Ska det va vi eller inte? Är du kär i mig eller i ditt ex? osv osv... Så där det kan vara.

Jag är lite otålig av mig och vill att saker ska gå fort men jag ska försöka låta den ta den tiden den behöver
Vad händer framöver?

— Jag jobbar vidare med nya låtar, har en liten plan är att släppa ett litet album/EP... snart! Jag är lite otålig av mig och vill att saker ska gå fort men jag ska försöka låta den ta den tiden den behöver. Sen hoppas jag på att kunna komma ut och spela lite också!

Slutligen...vilka tre låtar lyssnar du på mest just nu?

— Svårt! Överlag lyssnar jag på rätt mycket ny musik faktiskt. Det är dock drygt när den man bor ihop med får för sig att han ska lyssna på ALLT nytt, även vada genom all New Music Friday skit. Jag vill ju bara höra det som är gött. Som tur är så kommer det ju en del av den varan emellanåt också. En ny låt som jag tror kommer bli en sån där som kommer gå på repeat i mina lurar är Amnesia Scanner"AS Acá". Förutom den skulle jag säga TR/ST "Destroyer" och SOPHIE "Is It Cold In the Water?". Under månaden som har gått har jag fått äran att vara med både Sarah Klang och Kite och köra, så det har förstås blivit massa lyssning på deras musik också. Båda helt magiska!

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik
Artikeln handlar om
Av
Redaktionen

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa