SAVANT † 2022-09-01
Foto:
David Sahlberg
Magisk Augustine värmde hela Lydmar
Augustine är visserligen bara 22 år, men som artist redan självklar. Hans tidlösa röst och hur han använder den har redan fått mången musikrecensent att häpna – Augustine tycks kapabel att förmedla både svart och livsbejakande melankoli i perfekt balanserade låtar som tar sig igenom alla försök att vara kritisk.

Kanske är det hur Augustine använder sin dynamiska falsett, eller hur han vågar släppa fraser och ord utan att överbetona. Men också låtskrivarhantverket med poetiskt skarpa texter och alla utsökta melodislingor Augustine fogar ihop så brilliant.

Just denna kväll blåser det kallt och publiken huttrar under regnmolnen när vi väntar in kvällens höjdpunkt. Ändå är värmen påtaglig både i publikhavet och på scenen när han kliver upp.

Två dagar innan EP-releasen sker livedebuten på Lydmars utescen. Just denna kväll blåser det kallt och publiken huttrar under regnmolnen när vi väntar in kvällens höjdpunkt. Ändå är värmen påtaglig både i publikhavet och på scenen när han kliver upp.

Det finns inget blasé över Augustine eller hans banduppsättning, trots framgångarna för de första singlarna. Här står en ung fantastisk artist och möter ödmjukt sin livepublik för allra första gången. Vi i publiken jublar, priviligierade att få vara med om debuten. På scen har bandet en ganska minimal uppsättning med Mellotron, gitarr, bas, bassynt, och pianosynt men ljudmässigt lyckas man hamna mycket nära de fina produktionerna på EPn.

Augustine releasespelning på Lydmar. Foto: David Sahlberg
Däremellan måste jag erkänna att jag glömmer bort att hålla koll på låtordningen för jag är alldeles förtrollad av att följa Augustine sekund för sekund

Augustine öppnar med singel nummer två, "Scent of Lily", och avslutar med debutsingeln "Luzon", och däremellan måste jag erkänna att jag glömmer bort att hålla koll på låtordningen för jag är alldeles förtrollad av att följa Augustine sekund för sekund. Från vanmakten när hans synt först inte är på i första låten, via alla de fantastiska falsettpartierna där Augustine är så säker, till förvåningen och frustrationen i rösten när han inser, och berättar för oss att nu kommer sista låten… och snart är det över.

Men Augustines resa har bara börjat. Och den kommer bli fantastisk!

Lyssna på Augustines debut-EP "Wishful Thinking" nedan.
No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik
Artikeln handlar om
Av
Lovisa Beck

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa