SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Markus Krunegård – "Stad i ljus"

Idag släpper Markus Krunegård sin nya singel "Stad i ljus" på sitt och Patrik Bergers nya skivbolag <1000. I ett pressmeddelande berättar han att låten påbörjades redan för några år sedan tillsammans med Carli Löf men att den nu är redo att släppas.

Markus berättar om låten:
"Ny sommar kräver ny sommarlåt, circle of life. Den handlar om exakt det som händer just nu, varje år, alltså första sommarnatten o förvåningen över hur enkelt det är att andas varm luft och hur spännande allt, som nyss var dött, känns. Egentligen handlar den om en död vän, men döden är ju så sorglig just i kontrast till nästa första sommarnatt. Hur som helst höll låten på att brinna inne ännu ett år, den måste komma ut nu, inte i jävla november."

Som med alla hans texter sätter han ord på djupsinniga känslor och tankar som vi kanske själva aldrig får sagt eller ens visste att vi hade

Som med alla hans texter sätter han ord på djupsinniga känslor och tankar som vi kanske själva aldrig får sagt eller ens visste att vi hade, något som formulerats under en lång tid, från det privata till ett bredare perspektiv. Genom en berörande och visuell berättelse omvandlar han sin sorg till kärlek och bringar medvetenhet till våra mörkaste platser. Låten skapar en känsla av flow, av att vilja ta tillvara på alla små spontana ögonblick och känna att livet inte pågår någon annanstans, en påminnelse om att de enkla sakerna i livet är de bästa, som att tänja på gränserna i en evig sommarnatt och känna hoppet av att det bästa inte hänt än.

Lyssna på "Stad i ljus" nedan.
No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa