SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Press
Nytt: Frankfurt

Varje fredag tipsar vi om ny musik, den här veckan från det spännande projektet Frankfurt.

Frankfurt

Petter Winnberg, Mikael Sundin och Pierre Riddez känner vi igen från band och sammanhang som Amason, Hjálmar, Miike Snow, Lykke Li och Tussilago. Parallellt med detta delar trion sedan många år det egna projektet Frankfurt vars kittlande sound nu äntligen ser dagens ljus på ett självbetitlat, experimentellt och stämningsfullt debutalbum som släpps 16 april. Musiken har fått växa fram på ett kravlöst sätt under en längre tid och soundet går bortom trender och genrer, där elorglar sammanvävts med elektroniska och organiska instrument.

Vi har tidigare uppmärksammat debutsingeln "Rainworms" och tidigare i veckan kom en ny fin version av låten med sång av Markus Krunegård. Den nya låten ”Regnmasken” är lika lugnande och meditativ som originalet, Markus säger själv om låten:

- “Rainworms” som den hette. Satte fart på saker, en låt som tjusigt förflyttar dig till omedvetna dimensioner, till nya idéer, som att springa långt… efter lite lyssning fanns det plötsligt en rätt lång text och monoton melodi.


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa