SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Press
Nytt: Tony's Tears och Frankfurt

Varje fredag tipsar vi om ny musik, den här veckan från Tony's Tears och Frankfurt.

Tony's Tears

William och Alexander är stockholmsduon som fann varandra när de gjorde musik till videokonst. Efter ett tag så ville de sätta musiken främst och resultatet blev Tony's Tears.

Med ett stadigt driv och suggestiva synthar rör de sig mellan nutid och romantisk nostalgi. Debutsingeln släpptes i höstas och nu följer de upp med en andra singel, "Since you left", från en kommande EP som släpps till våren. Det är en kraftfull men samtidigt ömtålig låt som handlar om en persons längtan efter tidigare tillstånd, en tillbakablick från ett mentalsjukhus och en längtan till det liv som en gång försatte personen där från början.

Frankfurt

Petter Winnberg, Mikael Sundin och Pierre Riddez känner vi igen från band som Amason, Miike Snow och Tussilago. Parallellt med detta delar trion sedan många år det egna projektet Frankfurt vars kittlande sound nu äntligen ser dagens ljus på ett självbetitlat, experimentellt och stämningsfullt debutalbum som kommer senare i vår. Musiken har fått växa fram under en längre tid och soundet går bortom trender och genrer, där elorglar sammanvävts med elektroniska och organiska instrument.

Lyssna på singeln "Rainworms" från det nya albumet här nedanför, en låt som gjort den senaste tidens gråa vardag hanterbar.

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa