SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Christopher Carnhage
Nytt: Tony's Tears och Vivii

Varje fredag tipsar vi om nya släpp, den här veckan från Tony's Tears och Vivii

Tony's Tears

I onsdags släppte Stockholms synthpopduo Tony's Tears sin efterlängtade debut-EP "Out of sight", 6 spår som tar lyssnaren på en sårbar resa genom nostalgiska flashbacks och övergivna städer. Med sin åttiotalsromantiska indie, byggd av effektdränkta synthar, glimrande gitarrer och crunchiga trummor fokuserar de på att fånga nostalgin och förvränga den.

För bandet som utgörs av Alexander och William handlar ”Out of sight” om utsatthet och kollektiv apati. De ger oss en återblick över en förfallen stad, berättelser och minnesfragment av situationer, där tragedier skett men också stundtals vackra saker.

Lyssna på “Country” från den nya EP:n här nedanför, en låt om att försöka minnas något fint, men som med tiden bleknat bort alltmer.


Vivii

ViVii som består av sångarna och multi-instrumentalisterna Caroline och Emil Jonsson, samt producenten Anders Eckeborn släpper idag sitt andra fullängdsalbum “Mondays”, betitlat efter bandets regelbundna måndags-rep. Deras sagolika retropop har nått långt utanför Sveriges gränser, de senaste månadernas singelsläpp har blivit soundtrack i tyska tv-serier och hyllats av utländska musikbloggar, dessutom ligger bandet bakom hiten “Miles To Go” av Kaskade och Ella Vos som just nu klättrar på den amerikanska Billboardlistan.

De 10 låtar som utgör “Mondays” är på olika sätt en spegling av Emil och Carolines romantiska kärlek till varandra. Därtill är trions djupa och långtgående vänskap deras signum och grunden till många av låtarnas tematik. Deras musik skapas under lekfulla och vänskapliga former, och visar att ViViis gemenskap sträcker sig bortom vänskap mellan tre personer till att bli ett och samma konstnärskap.

Nedanför tipsar vi om “Baby Be the Light“ från det nya albumet, en drömmande låt med ett närmast psykedeliskt avslut.

Missa inte Viviis spelning på Slaktkyrkan i Stockholm den 20 augusti.


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa