SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Mother Mink
Mother Mink – "Do it yourself"-andan är stark hos oss
Albumaktuella Mother Mink är popduon med ett färgsprakande sound som består av Fanny Wistrand och Johan Axelsson.

Ett genomgående tema för Mother Minks låtar är klimatet. Låten Sho Ping handlar om konsumtionshysterin kring våra shoppinghögtider som Black Friday och låten Slowly melting down handlar om förhöjda havsnivåer och att isarna på våra poler smälter.

De allvarliga texterna ihop med de lekfulla melodierna gör det enkelt att ta låtarna till sig som lyssnare. Precis som duons musik är deras klädstil lekfull, spännande och färgsprakande.

Vi har ställt några frågor till Fanny Wistrand om hennes och bandets klädstil.

Just nu använder vi i bandet alla svarta kostymer från second hand som vi själva skvätt ner med neonfärg, inspirerat av konstnären Jackson Pollock.

Varifrån får ni inspiration till era outfits?

Vi har alltid varit intresserade av second hand och att återanvända det som redan finns. Vi använder oss till exempel av olika material som plast eller "gammalt skräp" för att skapa något nytt. Just nu använder vi i bandet alla svarta kostymer från second hand som vi själva skvätt ner med neonfärg, inspirerat av konstnären Jackson Pollock. Det är spontant och det blir vad det blir.

Har du några favoritbutiker för vintage som du gärna återkommer till?

Jag reser jättemycket i mitt arbete så jag brukar passa på att besöka secondhandbutiker runt om i landet där man kan göra riktiga fynd.

Hittills har vi gjort det mesta själva men jag har en vision om att göra fler samarbeten, gärna med mindre klädskapare och designers. Det vore jättekul!

Får ni hjälp med styling till en spelning eller plåtning eller gör ni det mesta själva?

Hittills har vi gjort det mesta själva men jag har en vision om att göra fler samarbeten, gärna med mindre klädskapare och designers. Det vore jättekul!

Trashig glamour. Vi mixar mycket. Återanvänt "skräp" som paketerats på ett glamouröst sätt och bärs med stolthet. (Bild: Mother Mink)


Hur skulle du beskriva er stil?

Trashig glamour. Vi mixar mycket. Återanvänt "skräp" som paketerats på ett glamouröst sätt och bärs med stolthet. "Do it yourself"-andan är stark hos oss. Jag gillar även kitsch väldigt mycket. Gärna solglasögon från åttio- och nittiotalet.  Det ska vara kul!

Tycker du att sättet ni uttrycker er på via er musik och stil påminner om varandra?

Ja, vi vill även i kläderna att det ska vara lite roligt. Ibland när man håller på med pop kan man hamna i att det ska vara så seriöst hela tiden.

Skulle du säga att ni har samma stil privat som ni har på scen?

Jag skulle utan problem, att till vardags, ha på mig det jag har på mig på scen. Jag trivs väldigt bra i det. Även om jag inte skulle ha på mig det varje dag så skulle jag lätt kunna ha på mig samma kläder på en fest som jag har på en spelning.

Ibland när man håller på med pop kan man hamna i att det ska vara så seriöst hela tiden.

Finns det något du aldrig skulle ta på dig?

Det är ju så intressant med stil och kläder och vad det uttrycker. Det är en konstform. Jag skulle inte ha på mig något som jag inte känner mig bekväm i. Det är viktigt att jag känner att jag lyfter fram mig själv och min kraft igenom mina kläder.

Om du fick välja en outfit som du skulle ha på dig varje dag, resten av livet, vad skulle du välja då? (och det här svaret från Fanny, fullkomligt älskar SAVANT-redaktionen!)

Ett par boots. Röda byxor i sammet med hög midja. En snygg kappa, gärna i en stark färg t.ex. lila. En glamorös hatt till det och ett par coola röda solbrillor. Och rött läppstift! Det skulle jag kunna tänka mig att ha på mig varje dag.

Tack Fanny från Mother Mink för pratstunden.

Mother Minks debutalbum Deadly Playful släpps den 12e april och kommer att firas med releasefest på Dramatenbaren i Stockholm.


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik
Artikeln handlar om
Av

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa