SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Agacy
Musikradar: Agacy, Choir Boy och The Fleurs

Varje måndag uppmärksammar vi några artister som vi håller lite extra koll på just nu.


Agacy

Malmöbaserade Adam Agace, även basist i indiepopbandet Hater, står bakom soloprojektet Agacy. De första singlarna, influerade av emotionell och solid postpunk är nu släppta på hans egna nystartade bolag Yellow Step Records. Alla låtarna är framförda, inspelade och mixade av Agacy och mastrade av Malmöproducenten Joakim Lindberg på Studio Sickan. Debutalbumet “The Space Between Our Lips” släpps nu på fredag den 25 oktober, fram till dess lyssnar vi på singeln “Shiny Mercs” och drömmer oss bort till varmare dagar.


Choir Boy

Choir Boy var vad sångaren och låtskrivaren Adam Klopp kallades i sina tidiga tonår när han frontade punk-coverband i Cleveland, Ohio. Namnet, som var avsett som en förolämpning med tanke på Klopps religiösa uppväxt och änglalika röst, blev sedan vad han kallade sitt band efter att ha lämnat religionen bakom sig och integrerat sig i Salt Lake Citys underground musik- och konstscen.

2016 släpptes deras episka debutalbum “Passive with Desire”, en inblick i Klopps värld av känslomässig intelligens. Med stämningsfull sång, svepande hjärtskärande melodier, texter av eftertänksam sorg och glödande hopp influerat av åttiotals-synth och elektroniskt driven pop har de sedan dess fått en egen kult av följare online och i underground-kretsar. Nu har de precis släppt nya nostalgiska singeln “Nites Like This” från kommande albumet som släpps på Dais Records under 2020.


The Fleurs

The Fleurs består av den Stockholmsbaserade sångerskan och kompositören Emely Majrell. Hon kombinerar trummaskiner med drömsk sång till en hybrid mellan långsam techno, mörk synth och romantisk postrock. I en eterisk fusion av musik och konst hämtar hon inspiration från den svenska melankoliska vintern och den mörka nattklubbs-scenen i Berlin.

Hon släppte nyligen singeln “Fire”, en låt om kärlekens mörka sidor och känslor. Vad som först låter som en dramatisk kärlekslåt kan tolkas lika mycket som en låt om besatthet på grund av all ångest om att förlora det enda som betyder någonting.


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa