SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Nya släpp: Offermose, VERO och Choir Boy

Varje fredag tipsar vi om nya släpp, den här veckan några från Offermose, VERO och Choir Boy.Offermose

Offermose som utgörs av den danske producenten Anders Nydam släpper idag singeln “Sjælens Ruin”. Efter två EP’s och det hyllade debutalbumet "Mørkt Forår", som släpptes 2018 på Third Coming Records/Pomperipossa, är låten det första vi hör från hans kommande andra album som släpps i höst.

Sjælens Ruin” känns som en långsam nedstigning i en djup värld av emotionella och frodiga terränger, endast begränsad av vår egen fantasi. Som en svårfångad, obskyr dröm och en vacker resa från kompositörens inre till vårt eget medvetandes brant, med pulserande elektroniska melodier och mörka energier som bränsle.


VERO

Stockholmstrion VERO har gått från klarhet till klarhet med sin nittiotalsinfuserade alternativa pop sedan de debuterade förra året, och nu är de tillbaka med EP:n “Heaven on Earth EP” som de släppt på PNKSLM Recordings (Les Big Byrd, ShitKid, HOLY etc).

Vi tipsar idag om titelspåret “Heaven on Earth” där vi kan höra ett sound som är mörkare, hårdare och synthigare. Bandmedlemmarna Julia Boman, Clara Gyökeres och Amanda Eddestål experimenterar återigen med genrer och referenser med stor konstnärlig frihet.


Choir Boy

Salt Lake City-baserade indiebandet Choir Boy som utgörs av frontmannen Adam Klopp och bandmedlemmarna Chaz Costello, Jeff Kleinman och Michael Paulsen har gjort sig kända för sina svepande hjärtskärande melodier, nostalgiska texter och stämningsfulla sång.

2016 kom debutalbumet “Passive with Desire” och idag släpper de sitt oemotståndliga andra album “Gathering Swans” på Dais Records/Playground, en kärleksfull skiva laddad med varm och djup innerlighet men även mörka passager av sorgsenhet och andra känslor som är svåra att sätta ord på. Musiken existerar någonstans mellan postpunk och åttiotalets smäktande ballader, lyssna på öppningsspåret “It’s Over” här nedanför.


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa