SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Cyanish
Musikradar: Cyanish och Bored Man Overboard

Varje måndag uppmärksammar vi några artister och band som vi håller lite extra koll på just nu.Cyanish

Cyanish är ett brasilianskt band bildat i slutet av 2018 när gitarristen och sångaren Felipe De Mari Scalone påbörjade inspelningen av en EP med sina egna kompositioner. I mitten av processen erbjöd han basisten Bruno Rosa att gå med i bandet och senare rekryterades även trummisen Paulo Doi. De kombinerar nostalgiska fragment av både åttio- och nittiotal, influerade av shoegaze, grunge och psykedelisk rock. Tidigare i år släpptes EP:n "Lighthouse", nästan helt inspelad i Scalones källare där den även producerades och mixades.

Vi rekommenderar den beroendeframkallande låten "Act of Love" som handlar om att vara den som inte alltid hörs mest. Kolla även in den tillhörande kreativa videon.


Bored Man Overboard

Stockholmsbandet Bored Man Overboard är tillbaka efter snart nio år med singeln ”Holidays”, det första vi hör från deras andra album, ”Home”, som släpps 29 februari på Svart Kaffe Records. Albumet är producerat av bandmedlemmarna själva och Brandon Eggleston (Swans, Modest Mouse, Wye Oak, Album Leaf, Les Savy Fav) samt mastrad på Dynamic Sound Service av Blake Bickel (The Chameleons, Soft Kill, Drab Majesty).

Med influenser av postrock, shoegaze och ambient, reflekterar de över ångest, nostalgi, livet och slutet.


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik
No items found.
Hittade inga relaterade artiklar
No items found.
No items found.

Fortsätt läsa