SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Sarah-Jane Fenton
Musikradar: Eve Owen, Otha och David Pagmar

Varje måndag uppmärksammar vi några artister och band som vi håller lite extra koll på just nu.Eve Owen

New York och Londonbaserade singer/songwritern Eve Owen har precis släppt sin debutsingel “She Says”. Hon har tidigare gästat The National på sång på deras senaste album och följt med bandet under deras senaste turné. Singeln, som producerats av Aaron Dessner (The National) är ett intimt porträtt av ensamhet och längtan med hennes varma förtrollande röst, känslomässiga text och ärliga uttryck.


Otha

Oslobaserade Othas musik beskrivs som hypnotiserande klubbmusik för introverta.

I dag tipsar vi om låten “One of the Girls” men hon har nyligen släppt ännu en singel, “Tired and Sick”. Med kraftfulla pulserande rytmer, subtil new beat och drömsk eskapism skapar hon musik som är oemotståndlig.


David Pagmar

David Pagmar har nyligen släppt låten “Mår precis som du” från kommande albumet “Färgen som målade livet flagnar”, ett album som skulle ha släppts 29 november men som han istället sköt upp en vecka på grund av hetsen runt Black Friday, fint tycker vi.

Pagmar målar på ett avskalat sätt upp en vemodig bild av kärlek i vår tid, reflekterar över ensamhet och tvåsamhet, ett försök att finna mening och längtan efter att nå en annan människa, sorgligt, ärligt och vackert. Han berättar själv om släppet:

- Jag har spelat in en skiva. På pappret är det åtta år sedan mitt senaste album. I verkligheten är detta det tredje album som påbörjats sedan 2011. Under åren har jag spelat in i stora studiolokaler med fantastiska musiker. Men, skivan som nu släpps är inspelad i ett vardagsrum och jag spelar det mesta själv, förutom trummor, det gör Stefan Bergman. Anledningen till att denna skiva färdigställdes, till skillnad från de två tidigare, är att låtarna skrevs ovanligt snabbt och jag hann inte tröttna på dem innan de var färdigmixade och klara.

Albumsläppet kommer att firas med en spelning på Södra Teatern.


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik
No items found.
Hittade inga relaterade artiklar
No items found.
No items found.

Fortsätt läsa