SAVANT † 2022-09-01
Foto:
José Eduardo Barrios Sotillo
Musikradar: Haleiwa, Red Mecca och NIGHT SINS

Varje måndag uppmärksammar vi några artister som vi håller lite extra koll på just nu.


Haleiwa

Haleiwa består av den Stockholmsbaserade musikern Mikko Singh. Han släppte tidigare i år sitt tredje album “Cloud Formations”, en hoppfull fusion av svävande shoegaze och psykedelisk krautrock. Albumet spelades in och producerades under en lång pågående och givande process. Singh experimenterade med sin samling av vintage- och analoga synthar och utforskade olika sätt att hitta finesserna i ljuddesign och dess känslomässiga kvalitéer. Han förklarade då:

- Jag har experimenterat med olika inspelningstekniker. Några av instrumenten spelades in med lo-fi-mikrofoner av dålig kvalitet för att få ett bättre och mer intressant ljudbild.

Vi vill uppmärksamma det här kreativa albumet och låten “HKI -97” som gått på repeat på redaktionen.


Red Mecca

Sundsvallsbaserade Red Mecca består av Jan Strandqvist och nya medlemmen, sångerskan Susanne Jonsson. De har precis släppt albumet “Truth”, med nya influenser och en ny typ av svärta. En personlig favorit är spåret “Dawn” där dånande trummor möter suggestiv vacker sång på mörka vågor av mäktig och oemotståndlig synth.

Bandet kommer att göra utvalda spelningar i vinter och under 2020 väntar bl.a. en europeisk festivalturné.


NIGHT SINS

Philadelphiabaserade NIGHT SINS aka Kyle Kimball släppte nyligen albumet “Portrait in Silver”. Låten “Daisy Chain” levererar monotona trummor, element av dekadent åttiotal och skuggig darkwave.


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik
No items found.
Hittade inga relaterade artiklar
No items found.
No items found.

Fortsätt läsa