SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Johanna Pettersson
Musikradar: Nadja Evelina, Les Big Byrd, Esther och TINNA

Nadja Evelina

Nadja Evelina gjorde stor entré i den svenska musiksfären när hon 2016 släppte singeln "Finast utan filter", efter det har hon släppt flera singlar och gjort samarbeten med både Jonas Lundquist och Karakou. Ingen har någonsin kunnat förklara en kärlekshistoria såsom Nadja gör. Den vackra melankolin färglagt med detaljer med hög igenkänningsfaktor i texterna skjuter rätt in i oss.

Nu är Nadja aktuell med singeln "Rymmer" från hennes kommande debutalbum "Vi?" som släpps den 3 maj.

Nadja spelar även på Debaser i Stockholm den 25 maj.

Les Big Byrd

Stockholmskvartetten Les Big Byrd består av Jocke Åhlund, Frans Johansson, Nino Keller och Martin "Konie" Ehrencrona. I 2018 släppte bandet albumet "Iran Iraq IKEA" med genialiska låtar som "I Fucked Up I Was a Child".

I vår har kvartetten varit ute på en mindre turné i både Norge och Sverige och är nu aktuella med singelsläpp av "Mannen utanför" och en engelsk version av "Two Man Gang". Den engelska versionen av "Two Man Gang" finns i nuläget bara på vinyl.

Esther

Esther har nämnts som en av vårens mest efterlängtade röster och efter en releasefest på Richie i Stockholm, i samband med att hon släppte singeln "Follow me home" som hon har producerat tillsammans med Pontus Winnberg från Mike Snow.

Unna din playlist underbara "Follow me home".

TINNA

TINNA släppte nyligen sin debutsingel "+++" som är en låt för de som hoppas på något mer. Det är fräsch elektronisk pop med texter som speglar både verkliga och overkliga händelser.

Med ett vemod som Junior Brielles och en renhet som Tove Styrkes har hon byggt en egen värld i sovrumspopen där allt är tillåtet.

När TINNA i första refrängen sjunger "Men när du går, verkar det som om du aldrig gjort nåt enklare" förstår vi på redaktionen att TINNA är nytt, fräscht och här för att stanna.

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa