SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Musikradar: Phogg, MANX och Surv

Varje måndag uppmärksammar vi några artister som vi håller lite extra koll på just nu.


Phogg

Stockholmsbaserade Phogg släppte 2017 sin hyllade debut-EP ”Zun, Stein & Graaf” och 2018 kom deras debutalbum ”Slices”. Nu är de tillbaka med nya albumet ”Mofeto: Mashine Adamkosh” som släpps via Ouyee Bayou Reckords.

Singlarna från albumet har beskrivits med ord som ”mind altering psych rock freak out”. I ett pressmeddelande skriver bandet:

- Mofeto var från början ett konceptalbum om en pojke som går igenom en slags odyssé i en digital värld skapad av robotar för att suga ur människans livssås. Men vi kom på att detta är, i stora drag, handlingen till “Matrix” så vi övergav konceptet mitt i. Men karaktärerna och andan levde kvar i låtarna vi skrev efteråt, så hälften av albumet handlar om robotar som tar över världen och resten handlar om bikaraktärer i kända amerikanska nyhetshändelser från rock n'roll-tidens guldålder, 60-80-talet. Med Mofeto följde vi som vanligt våra instinkter och spelade den musiken som kom till oss. Vi lyssnar på mycket olika sorters musik och vill göra mycket olika saker. Resultatet blev en skiva som vi är väldigt stolta över, men som kanske skiljer sig lite från våra tidigare släpp. Betyder det att vi är ett "rock-gäng" nu? NEJ! Det betyder ingenting! Vi försöker bara att inte snöa in oss i våra egna snorkar. Skål för förändring och öppna dörrar!

Skål för den psykedeliska och postpunkiga låten “Stupid Kid” säger vi!


MANX

Göteborgsbaserade MANX består av Maria Nyström, tidigare känd som The Naima Train. Nyligen släppte hon EP:n “Shell” på VÅRØ Records, skriven, producerad och levererad av henne själv. Musiken innehåller influenser från hela världen komprimerade och blandade med jazzfragment och hennes egna kreativa impulser. Öppningslåten “Silhouette” innehåller de perfekta kontrasterna mellan sofistikerat, lekfullt och poetiskt.


Surv

Bandet Surv har vi haft koll på sedan i somras då de släppte låten “Into the Night”. Nu har de precis släppt sin andra singel “More”, som med samma unika sound, djupa drivande bas och melodiska svävande sång gör det lättare att hantera hösten.


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik
Artikeln handlar om
Av
Maria Engberg

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa