SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Hanna Ross
Musikradar: Pluto's Baby, llawgne och Fågelle
Pluto's Baby

Artisten Pluto’s Baby är åländska Linnéa Selander som är aktuell med sin debut-EP. Hon beskriver själv sin musik som en blandning av en vaggvisas mjukhet kombinerat med en nattlig mystik, därav namnet "Club Lullabies". EP:n består av fem sfäriska spår där Linnéas silkeslena röst möter en lika delar pampig som klubbig produktion.

I samband med EP-releasen den 31 maj släpptes även en musikvideo till låten "Swallow the moon".

llawgne

llawgne är ett enmansprojekt av Mathias Engwall. I februari 2019 släpptes hans första låt "The White In Its Eyes", en drömsk poplåt som letade sig in på bl.a PSL Topp 20 och flertalet stora spellistor. Den 24 maj släpptes trespårs-ep:n "In Plain Sight" - en "skör men episk pop-EP" med inspiration från allt från Robert Wyatt till brittisk shoegaze och Julee Cruises drömlika ljudlandskap. Sprungen ur en tids färgsprakande feberdrömmar avhandlar EP:n frågan om vad som är verkligt, och om vi verkligen kan lita på att det vi ser verkligen stämmer. Eller skapar vi vår egen verklighet? Och - spelar det egentligen någon roll?

Fågelle

Fågelle gör musik där lager av noise och popmelodier möter utforskande av rytmer och texter om makt. Med pedaler, synthar och samplers experimenterar och letar hon tills hon hittar vad som tillsammans med poesi blir spännande musik i brytpunkten mellan ljudkonst och pop. Hennes ljudvärld är uppbyggd av allt från fältinspelningar från Moskvas tunnelbana, kajor i Norrköping till gnisslande gitarrer och plågade synthar.

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa