SAVANT † 2022-09-01
Foto:
SASAMI
Musikradar: SASAMI, Cigarettes After Sex och WINGTIPS

Varje måndag uppmärksammar vi några artister som vi håller lite extra koll på just nu.


SASAMI

SASAMI aka Sasami Ashworth har skapat musik i Los Angeles-området på nästan alla sätt det går de senaste tio åren. Förutom att hon skrivit och skapat orkestrala arrangemang till filmer, har hon även spelat valthorn i olika orkestrar och studios samt spelat olika instrument i lokala rockband. Hon har även bidragit med sin röst och producerat till andra.

De senaste två och ett halvt åren har hon turnerat världen runt med bandet Cherry Glazerr där hon spelat synth, men fokuserar nu på sin egen musik. Tidigare i år kom det självbetitlade albumet “SASAMI” och för bara några dagar sedan släpptes nya singeln “Take Care”, en sorgsen, ärlig och hoppfull shoegaze-dröm.


Cigarettes After Sex

Cigarettes after Sex bildades i El Paso, Texas och består av Greg Gonzalez, Randy Miller och Jacob Tomsky. De är nu baserade i Brooklyn, New York, och för två år sedan släpptes deras djupt personliga självbetitlade debutalbum.

Nu är de äntligen tillbaka med nya singeln “Heavenly”, mer kondenserad sårbarhet och intimitet, en viskning av brännande längtan och värkande melankoli.

Deras nya album “Cry” släpps 25 oktober, missa inte heller spelningen på Slaktkyrkan i Stockholm 4 april 2020.


WINGTIPS

Chicagobaserade WINGTIPS består av Vincent Segretario och Hannah Avalon som tidigare samarbetat i olika projekt, från anarkistisk punk till musikaler. De har precis släppt debutalbumet “Exposure Theraphy” med tio oemotståndligt mörkt skimrande låtar.

Singeln “The Eye That Follows Suit” bjuder på eteriska synthslingor, en melodisk atmosfär av post-punk, lager av gitarrer och pulserande darkwave.


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik
No items found.
Hittade inga relaterade artiklar
No items found.
No items found.

Fortsätt läsa