SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Sara Jones
Musikradar: Unroyal, June Vide och Yalmar
June Vide

June Vide som består av Klara Malmer, Agnes Båth och Sally Otter Arosenius, debuterade den 23 maj med de två egenproducerade och skrivna singlarna "No Need" och "Blue", i samband med släppet hade de en releasefest på musikbaren Snotty Hornstull.

Unroyal

Den svenska elektroniska musikvågen fortsätter leva och frodas. Andelen hörvärd melodiös synthpop är dock klart begränsad, varför den Umeåbaserade duon Unroyal utgör ett lika välkommet som inspirerande nytillskott.

Unroyals fyraspåriga debut-ep är en svit välslipade låtar, fyllda av växelvis spröda och distinkta tongångar. Soundet förenar klassicism med ett omisskännligt indiepoppigt sentiment: synthslingor och sångmelodier vindlar sig kring vintageljudande trummaskiner i ett uttryck som både låter 1982 och angeläget samtida.

Yalmar

Idén till det som skulle bli debut-EP:n av Yalmar föddes en kväll i juni 2015 då David Hjalmar Andersson och Emanuel Lundgren skulle se en konsert med Marilyn MansonGröna Lund. Konserten var slutsåld och duon fick vända i dörren. Istället blev det en långpromenad in mot stan och ett samtal om musik och livet. David hade känt Emanuel sedan 20 år tillbaka och hade vid några tillfällen hoppat in Emanuels band I’m From Barcelona. Länge hade dom pratat om att göra något musikaliskt ihop.

Emanuel tog allt mer rollen som producent och artisten Yalmar växte fram som ett projekt, där David utvecklade både sitt låtskrivande och sin röst. Fyra år efter första fröet såddes kommer debut-EP:n att släppas – 5 låtar med experimentell, lekfull, synthigt dansant och precisionsrik pop.

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa