SAVANT † 2022-09-01
Foto:
yeule
Musikradar: yeule, Therese Lithner och Porches

Varje måndag uppmärksammar vi några artister som vi håller lite extra koll på just nu.


yeule

Singaporefödda Londonbon Nat Ćmiel utgör artistprojektet och den manifesterade självreflektionen yeule, som nu släppt debutalbumet “Serotonin II” via Bayonet Records. För yeule är den visuella identiteten lika viktig som den musikaliska och experimentella futuristiska och elektroniska produktioner ramar in artistpersonan som flörtar med både tv-spel och anime. yeule berör dualiteten med skapade identiteter och digitala kontra verkliga perspektiv. Verken återspeglar en nomadisk uppfostran och pendlar mellan förtrollande goth, meditativt svävande ambient, ordlösa hymner och knastrig distorsion. Musiken är av djupt personlig natur och förvandlas intuitivt från ursprungliga cinematiska och klassiska kompositioner till elektroniska, komplexa och dynamiska arrangemang.

Vår favoritlåt på nya albumet är “Reverie” där död, återfödelse och det mystiska mellan dessa två verkligheter utforskas på djupet.


Therese Lithner

Stockholmsbaserade Therese Lithner släppte nyligen EP:n “Prints”, en personlig och vacker samling låtar med storslagen skandinavisk svärta. Låten “Lover:gone” är en perfekt kombination av mörk pop, synth och hennes lågmälda sång.


Porches

Aaron Maine aka Porches är tillbaka med den nya singeln “rangerover”, inspelad tillsammans med Dev Hynes (Blood Orange) som även bidrar med bakgrundssång. Det är hans första nya musik sedan albumet “The House” från 2018. Från fullskaligt band till soloakt visar han nu upp ett nytt sound av slipad synthpop och skimrande åttiotalsvibbar. Med smärtfylld sång och intimitet dokumenterar Maine personliga och omedelbara känslor. Han säger i ett pressmeddelande:

- Porches är en utforskning av ett ljud eller en idé som jag tycker är intressant i stunden, och att dessa till synes isolerade idéer kommer att förenas i Porches-katalogen. Porches är min kärleksaffär med musik. Jag känner att vi har en kort tid på den här planeten, och jag är intresserad av att få kontakt med människor och utforska olika sätt att få det. Musik håller mig vid liv och jag hoppas att jag genom att fortsätta skapa och släppa den, kan få vissa människor att skratta, gråta, bli förälskade, tappa det, le, springa runt och viktigast av allt, att hjälpa dem att känna sig levande för ett kort ögonblick.


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa