SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Press
Favoriter v.12

Våra favoriter bland de senaste släppen kommer den här veckan från Porches och Erik Holger.


Porches

Porches a.k.a Aaron Maine släppte i fredags sitt nya album “Ricky Music” via Domino, elva emotionella och personliga låtar med ofiltrerade känslor av lycka och sorg. I ett pressmeddelande berättar han om albumet:

- Mitt nya album “Ricky Music” skrevs och spelades in mellan december 2017 och våren 2019. Mest i New York i min lägenhet men en del av det i Chicago, Los Angeles och även i städer runt om i Europa samtidigt som jag turnerade. Den här skivan är en beskrivning av den skönhet, förvirring, ilska, glädje och sorgsenhet jag upplevde under den tiden. Jag tror att jag var lika förlorad som jag var otroligt kär. I de här låtarna hör jag mig ibland vara desperat efter tydlighet och andra gånger, ha perspektiv nog för att skratta åt mig själv i några av mina mörkaste stunder.

Maine har tidigare förklarat att musiken håller honom vid liv och att han, genom att fortsätta skapa och släppa den, kan få människor att skratta, gråta, bli förälskade, tappa det och viktigast av allt, att hjälpa en del att känna sig levande för ett kort ögonblick och skala bort alla lager av vilka de tror att de är, och vilka de skulle vilja vara.

Vårt tips idag är låten “I Wanna Ride” med sin lugnande inverkan när den kollektiva stressen intensifieras för varje dag.


Erik Holger

Erik Holger debuterar idag med den innovativa och pompösa electro-rock singeln “Born Again” via Feverish, en låt med en suggestiv blandning av åttiotal, saxofonsolon och distad sång. Efter att i flera år ha skrivit catchy poplåtar för indiebandet Dim Vanilla och spöklika electro-duon Rottenheim, bestämde sig Erik Holger Målsäter för att starta ett soloprojekt där han kan uttrycka sin nyfunna kärlek för experimentella ljud. Erik säger själv om låten:

- Jag gjorde en låt 2019 som jag blev rätt nöjd med, och sen ändrade jag typ allt med den, så jag antar att det passar namnet eftersom låten liksom föddes om på nytt.

Erik har även gjort en excentrisk DIY video till låten som känns lite som att besöka ett post-apokalyptiskt tivoli, eller som att se en teaterpjäs i rymden. Erik vill allt folk ska ha kul när de hör hans musik, och videon bidrar definitivt till det.


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa