SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Zach Hart
Ny musik: Boy Harsher, TR/ST och Hush Forever

Varje fredag tipsar vi om nya släpp, här kommer några utvalda.

Boy Harsher

Boy Harsher är en duo från Northampton, Massachusetts, bestående av Jae Matthews and Augustus Muller. Deras musik är mörk och elektronisk, genomsyrad av Jaes viskande och långsamt mässande sång. De behandlar ämnen som bortgång, sårbarhet, svek, skräck och smärta men även kärlek och lycka.

De har precis släppt singeln “Send Me a Vision”, detta i samband med avslöjandet av albumet “Country Girl Uncut” som är ute digitalt nu och på CD och LP 11 oktober via Nude Club. Tillsammans med den nya låten kommer även en estetisk musikvideo, en visuell ode till Berlin, inspirerad av Wim Wenders “Wings of Desire”. Boy Harsher’s Augustus Muller som både regisserade och redigerade videon berättar:

- För mig var låten så tragiskt ensam. Jag tolkade Jaes texter som ett rop på hjälp från någon i en desperat situation.

Missa inte när Boy Harsher återvänder till Sverige i november för två spelningar, 23 november på Musikens Hus i Göteborg och 24 november på Slaktkyrkan i Stockholm.


TR/ST

TR/ST är den Torontobaserade sångaren, låtskrivaren och skivproducenten Robert Alfons elektroniska musikprojekt. Han komponerar gnistrande synthpop och sotiga industriella beats till expansiva låtar fyllda av längtan, lust och förtvivlan. Dominerat av vindlande melodier och Alfons djupa dramatiska sång hittar vi både kolsvarta djup men även lättare dansinfluerade arrangemang. Han balanserar skickligt båda sidorna av sin musik och med varje ny reinkarnation levererar han övertygande elektronisk pop med en stor del mänsklighet och värme. Tidigare i år släpptes första delen av det tvådelade albumet “The Destroyer” och nu börjar nytt material släppas inför den andra mörkare delen, lyssna på singeln “Iris” som släpptes nyligen.


Hush Forever

Hush Forever är den svenska sångaren, gitarristen, kompositören och producenten Sebastian Lilja. Han debuterar nu som soloartist efter att under många år backat upp flera stora skandinaviska artister. Han har även släppt tre album med det svensk-danska bandet Flipside.

Singeln ”The Kite” är startskottet på en rad släpp under hösten och som alla kommer att samlas på ett kommande album i vår. Vikten av att möta dina demoner och hitta ditt ”livsriff” som tar dig tillbaka till friheten, inspirerade honom på höstens första släpp. Han sjunger känslosamt och innerligt om psykisk ohälsa och som lyssnare får jag en känsla av att det som sjungs är formulerat under en lång tid. Det unika soundet består av en varm, melankolisk, cinematisk och intim känsla, där rösten bäddas in i ett ljudlandskap av drivande organisk indiepop med elektroniska element och inslag av fältinspelningar. Har berättar:

- Det var viktigt för mig att experimentera med akustiska trummor och det ledde till att ”DIY-skapandet” utvecklades till ett samarbete i studion med bandmedlemmen, musikern och producenten Rasmus Svensson.


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa