SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Ny musik: Childmind, julia clara och Black Beach Baby
Childmind

Som frontfigur i rocktrion Death Party har han varit en stark fanbärare av garage och psykedelisk rock i Göteborgs musikliv de senaste åren. Nu låter Hannes Glans kreativiteten blomma ut helt och släpper loss sin skapelse Childmind, ett projekt med stimulerande lekfullhet, groove och stark närvaro. Influenser från psykedelisk rock blandas okonstlat med udda taktarter, gitarrstämmor och improvisation. Hannes sjunger och spelar alla instrument på debutalbumet som släpps den 25 september på Black Hair Records.julia clara - young & ungrateful


Artisten, låtskrivaren och producenten julia clara är den Stockholmsbaserade ålänningen som har turnerat runt Sydamerika, spelat i Taipei och fått sin debutsingel “still dancing” placerad som Netflix-soundtrack. Hon skapar bombastiskt minimalistiska låtar, med målet att varje låt ska vara ett eget litet universum.

Idag släpps den egenproducerade singeln “young & ungrateful”, en reflektion över rötter och uppväxt, om att få perspektiv och lära sig uppskatta vad vi har. Soundet är mörkare än någonsin, med en drivande tung basgång. Samtidigt svävar julia claras karaktäristiska stämmor genom den distade rytmen vilket skapar en energisk indie-trap-symfoni.Släppet firas med en spelning på Popagandas dagsfestival POPAPARK imorgon.

Black Beach Baby

Den Stockholmsbaserade drömpop-duon Black Beach Baby består av Andy och My. Bandet bildades 2017 och idag släpper de sin nya singel ”All I Know”, en tyngdlös indiepoplåt med förförande 70-talsinfluenser.

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa