SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Frederike Wetzels
Ny musik: COMA, Lower Dens och Robert John David

Varje fredag tipsar vi om nya släpp, här kommer några utvalda.

COMA

Den tyska duon COMA bestående av Marius Bubat och Georg Conrad har precis släppt singeln “A-Train”, en expressiv fusion av futuristisk synth och känslodriven pop. Tilman Singer, som regisserade förra årets hyllade skräckthriller “Luz”, har filmat den medföljande videon på Super 8 och fångat låtens suggestiva resa. COMA beskriver låten:

- “A-Train” är ett av de få spåren vi producerat med en klassisk låtstruktur, som enligt vår mening normalt inte är en avgörande aspekt för kvaliteten på en låt. Lyriskt och musikaliskt uttrycker den känslan av ovisshet och osäkerhet när du möter radikala situationer i ditt liv.


Det kommande albumet "Voyage Voyage" släpps via skivbolaget City Slang den 22 november.


Lower Dens

Lower Dens är Baltimorebaserade och består av Jana Hunter och Nate Nelson.

Nu är de tillbaka med nya singeln “Galapagos” från kommande albumet “The Competiton” som släpps 6 september via Ribbon Music, ett popalbum med både ett känslomässigt och politiskt koncept. Konkurrens är drivkraften för modern kapitalism, och titeln är sångaren och låtskrivaren Janas benämning för det socio-psykologiska fenomen detta genererar, en slags psykos som accelererar vår osäkerhet och ångest till punkten av total överbelastning, korroderar våra nära relationer, våra samhällen och våra självidentiteter. Hunter fortsätter:

- De situationer som har format mitt liv, till det bättre eller sämre, har att göra med att komma från en familj och en kultur som totalt köpte detta tävlingsinriktade tankesätt. Jag var vild och full av smärta som barn i ett glädjelöst hem, och poplåtar var en garanterad flykt till ett mentalt utrymme där skönhet, förundran och kärlek var möjligt. Jag ville skriva låtar som hade möjlighet att skapa det.


Robert John David

Det fina svenska indiepop-projektet Robert John David är Robert Serholts pågående musikaliska livsverk, en fantastisk kombination av hans tidigare genrer, emo, progg, punk och pop. Han har redan hunnit spela och skriva låtar i en mängd olika projekt såsom Still ill, Trampstamp, Kvit, Hägring och Fifarock så att gå solo har bara varit ett naturligt steg.

Vi har tidigare i sommar uppmärksammat hans släpp och igår kom debutalbumet “Nr. 1”. Som singlarna redan avslöjat hittar vi texter om alla möjliga stadier i livet, en personlig favorit är “Låt gå”. Själv beskriver Robert musiken som följande:

- Jag har en känsla, att Robert John David är början på resultatet av min artistiska resa. Jag har aldrig tidigare känt den grad av ärlighet, glädje och spontanitet i musiken som jag gjort under skapandet av ”Nr. 1”. Jag känner mig hemma, samtidigt som jag fort vill rusa iväg till nästa mästerverk. Bandet, Fredrik Serholt, Anton Klavborn och Jesper Persson är jag evigt tacksam till, hur de alla präglat ”Nr. 1” på bästa möjliga sätt. Nu är tiden här, från mig till er, den första byggstenen från Robert John David.

Albumet är inspelat med Niklas Wachtmeister och Linus Serholt har gjort master samt mixat tillsammans med Robert. Fredrik Serholt har stått för ljudtekniken och all artwork är gjord av Frida Wallgren.No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa