SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Elin Berge
Ny musik: Deportees, Steve Buscemi's Dreamy Eyes och JACOBOOM

Varje fredag tipsar vi om nya släpp, här kommer några utvalda.

Deportees

Idag släpper Deportees sin nya singel “Covered In Dreams”, den första singeln från deras kommande sjätte album “All Future” som har release 11 oktober. På den nya singeln möter man en person som lyckats skapa en spricka i det glastak vi har ovanför oss, sångaren Peder Stenberg utvecklar:

“Det finns en typ av människa som blir alltmer sällsynt. En ineffektiv, oduglig men samtidigt fullständigt livsviktig person som av någon anledning lyckats behålla förmågan att se det andra inte längre kan. ’Covered In Dreams’ handlar om en sådan och mitt löfte att denne någon alltid ska förbli skyddad av övervuxna drömmar.”  

Deportees har i sommar spelat på en del utvalda festivaler, men kvar är spelningen på Way Out West/Stay Out West den 10 augusti samt den egna spelningen på Trädgården i Stockholm den 14 augusti. I höst åker de också ut på stor Sverigeturné.


Steve Buscemi's Dreamy Eyes

Bandet Steve Buscemi´s Dreamy Eyes är baserat i Stockholm och består av Tilde Hansen, Siri Sjöberg, Elias Mahfoud och Edvin Arleskär. De har precis släppt singeln “Change of Heart” som är den första från deras kommande debutalbum. Låten levererar hoppfull indiepop med en röst svävande mellan drömska synthar och gitarrslingor.

Ikväll 2 augusti spelar de på Grand i Malmö och imorgon på Nomad i Stockholm.


JACOBOOM

Stockholmsbaserade JACOBOOM aka Jacob Lahovary Olsson gör musik, skriver poesi, fotar och filmar. I höst planerar han en release av EP:n "&I" och idag släpper han själv sin debutsingel “You&I” via Amuse tillsammans med en video. Låten har ett experimentellt och eteriskt sound, som elektronisk indiefolk, analogt och digitalt på samma gång. I ett pressmeddelande skriver han:

“Låten är en något flummig indiefolkpop-låt som handlar om en relation som aldrig riktigt blir och vilka motsättningar det finns i de känslorna.”


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa