SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Ny musik: Need For Speed, Rasmus Paulson och Amason
Rasmus Paulson - Silver


Idag släpper Malmöbaserade Rasmus Paulson sin andra singel ”Silver”. Sedan två år tillbaka har han jobbat med det här projektet i sin hemmastudio på Möllan, mitt i centrala Malmö. Låten är soulig, rytmisk och atmosfärisk och kombinerar beatbox med akustisk gitarr och texter om när ljuset äntligen kommer tillbaka efter en lång tid av mörker.

Rasmus har själv skrivit, producerat och mixat ”Silver”, vilket gör den mycket kreativ och musikalisk från början till slut. 

"I början av låten hörs stadsbruset utanför fönstret där jag bor. Jag satte spontant upp micken i två olika riktningar och panorerade ut spåren till sidorna. Jag tyckte att det skulle vara coolt att fånga exakt den viben jag hade just i den stunden och inte bara köra på olika samples som nån annan redan har gjort."I slutet av sommaren släpper Rasmus tre nya låtar som just nu spelas in någonstans i en liten lägenhet i centrala Malmö. Akustisk, känslosam och mysig är några av ledorden till den kommande tre-p:n som släpps någon gång i slutet av augusti.

Need For Speed - Gold Rush (I Keep On Waiting)


Need For Speed består av Martin Nilsson och Felix Mårtensson som beskrivs som excentriska konstnärer, att de besitter den livsfarliga kombinationen av att vara perfektionister och fullständigt osäkra, en kombination som driver livet till sin spets. De senaste åren har de jobbat med över 150 låtar parallellt men vi har bara totalt fått höra 4. Idag släpper de ny singel och rykten säger att det kan komma ett album när vi minst anar det, producerat av Joakim Lindberg och Familjen. Just denna låt är proddad av Jocke.

Amason - Marry Me Just For Fun

Amason, musikgruppen som bildades 2012 av vännerna Amanda Bergman, Gustav Ejstes, Pontus Winnberg, Petter Winnberg och Nisse Törnqvist, har gett oss många fantastiska låtar genom åren och är en av de bästa liveakter jag sett. De kommer alla från olika musikaliska projekt och band vilket resulterar i stor konstnärlig kreativitet.

Tidigare i år släppte de ”You Don´t Have To Call Me” och idag får vi ännu en singel ”Marry Me Just For Fun”. Amanda Bergman sjunger närvarande rakt från sitt inre, hennes sång är oemotståndlig, svävande, smärtfylld och kraftfull. Musiken är storslagen och atmosfärisk och skapar återigen det upprymda tillstånd jag hamnar i av deras musik.

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa