SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Pressbild
Ny musik: Sarah Klang, Kitok och Moto Boy
Kitok

Nu är Kitok (Magnus Ekelund) aktuell med sitt tredje album "Inland Empire". Titeln "Inland Empire" kommer ifrån regionen i Kalifornien med samma namn. Ett vidsträckt område präglat av nedlagda industrier, dramatisk natur och spökstäder. Kitok drar paralleller mellan det och Norrland: – "På många sätt diametrala motsatser, men brännpunkterna däremellan är många. Man ser tillgångarna, kulturen och livet förflyttas och förskjutas, bort från ens hem. Man tvingas välja. Vill du stanna och bli en del av globaliseringens förlorare, eller vill du rycka upp allt och anpassa dig?"

Vill du stanna och bli en del av globaliseringens förlorare, eller vill du rycka upp allt och anpassa dig?

Även om vi på SAVANT fortfarande och förtvivlat vill se en livespelning med Magnus Ekelund & Stålet, så är det kul att Kitok är tillbaka med ett nytt album, som även kommer att firas med releasefest och livespelning på Bongo Bar i Stockholm den 7 juni.

Moto Boy

Sångaren och låtskrivaren Moto Boy aka Oskar Humlebo firade förra året tioårsjubileum av sitt debutalbum. Han har varit en del av många konstnärliga musikprojekt genom åren och fortsätter ständigt att leverera emotionell musik. I går släpptes ännu en låt på svenska, "Vi kör tills vi dör", en vacker och fragil skapelse med en mörk underton. Hans sammetslena och uttrycksfulla röst tillsammans med innerlig och filosofisk text gör det hela otroligt stämningsfullt.

"Vi kör tills vi dör", en vacker och fragil skapelse med en mörk underton. Hans sammetslena och uttrycksfulla röst tillsammans med innerlig och filosofisk text gör det hela otroligt stämningsfullt.

Sarah Klang

Sarah Klang har under våren släppt singlarna "Call Me" och "Endless Sadness". Hon fortsätter att förtrolla oss med sin utomjordiskt vackra röst och idag följer hon upp med singeln "New Day Coming".

Närmast kan ni se Sarah Klang på en intim spelning på Slussens Pensionat på Orust den 3e och 4e juli.

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa