SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Swim Deep
Ny musik: Swim Deep, Cuntrie och 1987

Varje fredag tipsar vi om nya släpp, här kommer några utvalda.


Swim Deep

Bandet Swim Deep är baserat i Birmingham och består av Austin, Cavan, James, Robbie, och Thomas. Idag släpper de sitt nya kreativa, lekfulla och genrelösa album “Emerald Classics” på Cooking Vinyl. Låtarna blandar pulserande och motoriska rytmer med deras känsla för melodier och albumet har blivit beskrivet som ett album för drömmare. Vi håller med och gillar speciellt låten “Happy As Larrie”.


Cuntrie

Ebba Gustafsson Ågren är den begåvade sångerskan från det hyllade drömpopbandet Wy. Hon har precis debuterat med sitt soloprojekt Cuntrie och den ärliga och rörande låten “The Singer” som släpps på Feverish. Hon förklarar i ett pressmeddelande:

- Ett soloprojekt öppnade upp för att skriva om saker som inte riktigt passade in i Wy, till exempel om min uppväxt eller om helt orelaterade saker som jag ändå känner starkt för. Jag ville kunna experimentera mer med olika teman.

Tillsammans med singeln släpps även en musikvideo som hon gjort själv.


1987

1987 är Victor Holmberg, bosatt i England. Projektet föddes i september 2013 med singeln Ocean som lät nära och stort på samma gång. I april 2015 släpptes debutalbumet Härskarkonst (Warner) med singlarna Michelle, Bomb och Hej då, två år senare släpptes singeln Amerika.

Nu är 1987 tillbaka med singeln “En dag kommer du bli stor”, en låt om att bryta upp, och under hösten planerar han att släppa en rad singlar på den egna etiketten Talent Is Luck. Låtarna spelades in för en tid sedan tillsammans med Henrik Jonzon och Adam Olenius (Shout Out Louds). Experimentet var att skriva direkta poplåtar med gitarr, piano, trummor och bas, med texter skrivna i stunden.

- Jag ville få fram känslan man hade när man var femton och ville rymma hemifrån, säger Victor. Lite som i Per Hagmans debutroman Cigarett.

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa