SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Felicia Lekenstam
Nya släpp: Boy With Apple och The Service

Varje fredag tipsar vi om nya släpp, den här veckan två från Boy With Apple och The Service.Boy With Apple

Det Göteborgsbaserade bandet Boy With Apple består av Saga Fransson, Zara Henriksson, Tim Hedlund och Arvid Boström. Bandet bildades i februari 2019 och de fyra medlemmarna enades i tanken om att göra något relevant av sådant som redan fanns. De kombinerar rå shoegaze och melodisk drömpop med synthmattor, trummaskiner och gitarrer.

Idag släpper de sin fjärde singel “Iceage” från bandets debut-EP ”Walk in the Park” som kommer den 13 november på VÅRØ Records. EP:n beskrivs av bandet som en hybrid av den tröst som uppstår när vissa konkreta instinkter infinner sig. Att läka, gå vidare, släppa taget och att helt enkelt växa upp. Det är en ride genom olika känsloregister och som på något sätt stakar ut hur livet faktiskt är. Den nya singeln fångar komplexiteten och den känslomässiga dualismen som präglat stadens musikliv i alla år. En replokalsfavorit och en låt som kan få dig att känna dig oövervinnerlig och totalt nedbruten på samma gång. Det är indiegitarrer och housedrop, verklighetsflykt och verklighetscheck, känslosamt och kärleksfullt.


The Service

Det Stockholmsbaserade bandet The Service består av Camilo Wáldemar, Love Carlsson Åström, Cesar Butkiewicz och Adam Sandberg. Vi uppmärksammade deras debutsingel i somras och tidigare i veckan släppte de sin andra singel “Selection”.

Bandmedlemmarna har olika musikaliska och stilistiska bakgrunder vilket skapar deras unika sound. Allt kombineras, kreativitet ersätter begränsningar och det går att höra både psykadeliska element och influenser från dub och triphop.

Lyssna på den nya singeln här nedanför och sjunk ner i deras soniska dimension.


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa