SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Press
Nya släpp: Ceas och I Break Horses

Varje fredag tipsar vi om nya släpp, den här veckan två från Ceas och I Break Horses.Ceas

Det Stockholmsbaserade soloprojektet Ceas skapar progressiv och drömsk elektronisk musik. Med inspiration från nomadiska resor och självrannsakan förvandlas naiva, splittrade känslor och kontrollerad paranoia till lika mörka som hoppfulla melodier.

Förra året hypnotiserades vi av dubbelsingeln “Domingo/Lunes” och nu tar Ceas det ett steg längre med singeln “After All This”, en låt som är född ur nyvunnen förvirring och som tagit form under isolerade omständigheter. Med en förhoppning om att kunna bidra i dessa pressade tider såväl som att fylla tomheten med ljud bearbetar den de inre skikten med sin lågfrekventa, emotionella och kompakta ljudbild och ger framtiden konturer.


I Break Horses

Den elektroniska duon I Break Horses som består av Maria Lindén och Fredrik Balck har precis släppt sitt efterlängtade album “Warnings”. De har gjort sig kända för sin emotionella och mörka elektroniska indie med en kombination av brusande synthar, förvrängda gitarrer och Marias dynamiska röst. Deras debutalbum släpptes 2011 och albumet “Chiaroscuro” kom 2014.

Lyssna på öppningsspåret “Turn” från den nya skivan här nedanför, en låt full av stora känslor och svävande längtan.


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa