SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Anna Ledin Wirén
Nya släpp: Christian Gabel

Varje fredag tipsar vi om nya släpp, den här veckan ett storslaget från Christian Gabel.


Christian Gabel

Den numera Stockholmsbaserade musikern, kompositören och producenten Christian Gabel gör musik under namnet 1900, spelar trummor i bob hund och har spelat tillsammans med artister som Thåström och Annika Norlin.

Tidigare i november släpptes albumet “Mikrofilm” på den egna nystartade etiketten Gabel Elektronik, ett kassettbands-baserat synthalbum bestående av remixer och samplingar av egna portademos han gjorde som barn och ung. Idag släpps ett andra album, “Koda”, ett ambient mästerverk med inslag av röster som Christian beskriver såhär:

- Genom åren har jag gjort musik till olika typer av fristående projekt som teaterpjäser, installationer och filmer. Jag har även gjort en massa mer musik som inte hamnar någon annanstans än som sparade filer på en hårddisk. “Koda” är en samling av några av dessa olika ambienta stycken som har omarbetats för att passa ihop. Den sammanlänkande känslan är någon sorts modfälld och sorgsen sakral musik med närvaro av röster. Jag har fått hjälp av Per Egland som skrivit körarrangemangen på flera av låtarna. Frida Hyvönens röst samplade jag för många år sedan för ett projekt som aldrig blev av. Nu fick jag tillfälle att använda den.

Vi tipsar om sista spåret “Dekoda”, ett mångfasetterat universum av analoga synthar, enigmatisk sång och ultramodern nostalgi.


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik
No items found.
Hittade inga relaterade artiklar
No items found.
No items found.

Fortsätt läsa