SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Press
Nya släpp: H.MOON och Kluster B

Varje fredag tipsar vi om nya släpp, den här veckan två från H.MOON och Kluster B.


H.MOON

H.MOON består av musikern, låtskrivaren och kompositören Philip Ekström, bland annat känd från band som The Mary Onettes och Det Vackra Livet. Idag släpper han en dubbelsingel med låtarna “Back To Where It Hurts” och “Devotion” från det kommande albumet “TRUSTBLOOD” som släpps 22 maj på Welfare Sounds & Records. Skivan kom till i samband med uppdraget att göra musik till en amerikansk långfilm om uppbrott, samtidigt som han själv genomgick en tid av förändring och uppbrott. Philip berättar:

- Skivan föddes parallellt med att jag skrev musik till Drake Doremus film “Endings, Beginnings”. Det var ganska lustigt när filmen landade på mitt bord. Jag var mitt uppe i ett uppbrott och hade under en tid skrivit instrumentala låtar som någon slags terapi. Sen visade det sig att filmen berörde mycket av de saker jag själv upplevde just då.

Flera av de instrumentala låtarna ämnade för filmen blev sedan över, och så småningom började Philip sätta text till dem vilket växte fram till den kommande skivan. Lyssna på “Back To Where It Hurts” nedanför, en ärlig och sårbar reflektion över att falla mot smärtpunkten, att våga bryta upp och förändra sin tillvaro.


Kluster B

Malmöbandet Kluster B (fd Kluster) utgörs av Linnea Hall, Pontus Örnstrand, Sebastian Hegedüs, Adam Jonsson och Andreas Pollak. Idag släpper de sitt andra album “b” på Rama Lama Records och mycket har hänt sedan debutalbumet “civic”. Bandet har varit väldigt splittrat under perioden som musiken har skrivits, både geografiskt och känslomässigt, vilket bearbetats i studion och lämnat tydliga avtryck på skivan.

Med sitt säregna musikaliska uttryck rör de sig med “b” kreativt och experimentellt vidare med influenser av både pop, punk, noise, lo-fi, indie och jazz.

Vi tipsar om låten “Counterpart” från nya skivan, en innovativ och nästintill psykedelisk upplevelse i flera skikt.


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik
No items found.
Hittade inga relaterade artiklar
No items found.
No items found.

Fortsätt läsa