SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Alice Boman
Nya släpp: Hey Elbow och Empathy Test

Varje fredag tipsar vi om nya släpp, den här veckan två från Hey Elbow och Empathy Test.Hey Elbow

Malmöbaserade Hey Elbow som utgörs av Ellen Petersson, Julia Ringdahl och Liam Amner har släppt två skivor, turnerat i stora delar av världen och brukar även backa upp artisten Alice Boman som liveband.

De gör suggestiv och atmosfärisk pop, musik som alltid närmat sig konsten och fått växa sig fram ur en stark experimentlust och improvisation. I onsdags släppte de den nya fantastiska singeln ”Missit” från deras tredje album som kommer den 18 september, Hey Elbow beskriver låten så här:

- Den här singeln och hela vår kommande skiva är inspelad till stor del live, vilket kändes helt naturligt eftersom livedelen alltid har varit ett stort fokus för oss. Vi hyrde ett hus i Skåne under en period i somras för att skriva vårt tredje album. “Missit” kom till en sen kväll när vi precis bestämt oss för att gå och lägga oss men Liam började spela det här kompet och vi blev tvungna att stanna uppe ett tag till.


Empathy Test

Det Londonbaserade elektroniska projektet Empathy Test bestående av Isaac Howlett, Adam Relf, Christina Lopez och Oliver Marson släpper idag sitt tredje album “Monsters”.

De skapar mörk elektronisk pop och har på nya skivan lagt till akustiska livetrummor och synthar för att fånga energin från bandets livespelningar och framkalla ett råare, mer organiskt sound. Ett av våra favoritspår på nya skivan är “Love Moves” som ni kan lyssna på här nedanför.


No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa