SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Andreea Rubin
Nytt: Michaela Åberg och Tre Öar

Varje fredag tipsar vi om nya släpp, den här veckan två från Michaela Åberg och Tre Öar.

Michaela Åberg

Michaela Åberg, sångare och låtskrivare i kraut-sextetten Skuldpadda, släpper idag debutsingeln Traitor Among Us. En mörk och suggestiv debut som rör sig någonstans i gränslandet mellan psykrock och dödsfolk. Michaela berättar att låten handlar om ett riktigt tungt svek. Den tyngden fångar hon upp med en sårbar sång, kompromisslösa gitarrer och distad flöjt-synth.

Tre Öar

Den skandinaviska jazztrion Tre Öar som består av Sebastian Persson, Erik Grønnesby och Arild Wahl släppte nyligen sitt debutalbum “Tone Poem” på Malmöbaserade indiebolaget Solters Records. Med bländande nostalgi och atmosfäriska ljudlandskap av drömmar lika hopplösa som hoppfulla skapar de tonsatt poesi med puls utan tempo.

Gitarristen och kompositören Sebastian Persson eftersträvar ärlighet i sin musik. Som ledare i bandet betonar han vikten av att musiken måste resonera på djupet med honom på ett sätt som kan beskrivas som en undermedveten impuls. Som musiker är han dedikerad till improvisationskonsten och trions telepatiska samspel rör sig sömlöst mellan traditionell jazz och fri improvisation.

Lyssna på spåret “100 Flowers” här nedanför och upplev de gråa dagarna genom ett disigt filter av romantiskt vemod.

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik
No items found.
Hittade inga relaterade artiklar
No items found.
No items found.

Fortsätt läsa