SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Viktor Johansson
Nytt: Ur Tajgan och AUTORHYTHM

Varje fredag tipsar vi om ny musik, den här veckan från Ur Tajgan och AUTORHYTHM.

Ur Tajgan

Ur Tajgan bildades 2017 i Luleå av bröderna Arvid och Erland Löfgren och debuterade samma år med singeln ”Helios”. Resterande bandmedlemmar har varit och är aktiva inom andra konstellationer på den norrbottniska musikscenen såsom Raring, MILYON och Statik Eyes. Nu är bandet aktuella med sin fjärde singel ”Reign” som släpps idag via BD Pop/DigiNorth, en låt som föddes ur E4 mellan Umeå och Luleå, genom slask, menlös tallskog och bilens monotona vibrationer. Det motoriska drivet paketerades i en omslutande atmosfär av ringande ekon, nyfiket utforskande melodier och dynamiskt omtumlande refränger.

​Ur Tajgan sammanflätar det nya med det gamla genom modern alternativ rock influerad av 60- och 70-tals psykedelia, som görs utan att vara nostalgisk eller sliten. Det är rytmiskt, melodiskt och atmosfäriskt, lika hårt som finstämt.


AUTORHYTHM

AUTORHYTHM utgörs av den Stockholmsbaserade artisten och musikern Joakim Forsgren som idag släpper debutsingeln “Endorphins” via Lima Express. Låten är mixad av Viagra Boys producent Daniel Fagerström och mastrad av Hoffe Stannow på Cosmos Mastering.

Med en anakronistisk men ändå avantgarde kombination av kraut, techno och no wave, kommunicerar musiken med ens inre, såsom autorytmiska celler fungerar autonomt, utan behov av instruktioner från hjärnan.

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik
No items found.
Hittade inga relaterade artiklar
No items found.
No items found.

Fortsätt läsa