SAVANT † 2022-09-01
Foto:
wy
NYTT: wy släpper singeln "Swedish Summer"
wy är ett Malmöbaserat band som utgörs av Ebba Ågren och Michel Gustafsson. 2017 debuterade de med det hyllade albumet "Okay" och nu släpper de ny musik.

Den 23 april släpper de sin fjärde och sista singel "Swedish Summer" från deras kommande album "Softie". Albumet släpps den 30 april via Hybris och Beatnik Creative och finns på vinyl via Bandcamp. I anslutning med släppet åker de även på en turné, den 25 maj spelar de på Landet i Stockholm och efter det i London och Birmingham.

Hennes djupa, dynamiska och skälvande röst är något av det bästa jag hört

Den nya singeln som wy skapat är något helt eget och storslaget, det känns när det är äkta. Existentiella och relaterbara texter betyder allt. Ebba skriver personligt och självutlämnande rakt ur sitt mörkaste inre, insikt efter insikt. Hennes djupa, dynamiska och skälvande röst är något av det bästa jag hört och förenad med drömska pulserande synthar, gitarrer och metodisk bas tar de oss svindlande nära smärtan med textrader som: ”Always working on myself, like I'm not finished yet”.

Tillsammans med singeln släpper de också en video som de själva regisserat. Även här kan vi ta del av deras estetiska och konstnärliga uttryck.

Vi på SAVANT-redaktionen ser verkligen fram emot det nya albumet som har en enorm potential.

Lyssna på "Swedish Summer" och se videon nedan.

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik
Artikeln handlar om
Av
Maria Engberg

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa