SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Pressbild
"Oxen visar sig vara det perfekta återfallet"
Erik Hases och Stefan Söderqvist, som utgör duon Oxen, säger sig leta efter den perfekta låten. Och kanske är sökandet här och nu över. Redan vid en första rundtur i killarnas imponerande musikbibliotek for tankarna till de brittiska öarna, även till det stora landet i väst. Oxen visar sig vara det perfekta återfallet för oss som tidigare fallit i hopplös trans till stora indienamn som The Kooks, Vampire Weekend, The Drums och Bombay Bicycle Club, och även till våra nordiska grannar i Kakkmaddafakka.
Oxen visar sig vara det perfekta återfallet för oss som tidigare fallit i hopplös trans till stora indienamn som The Kooks, Vampire Weekend, The Drums och Bombay Bicycle Club, och även till våra nordiska grannar i Kakkmaddafakka.

Efter att killarna släppt sin första EP "Oxen" 2016 möttes de av fina recensioner, men efter första släppet blev det tyst ett tag. Efter att ha gått från tidigare trio till nuvarande duo återvände Erik och Stefan till musiken, I Svenska Grammofonstudion i Göteborg började de arbeta på det som blev deras debutalbum, "Postpone and Forget", som släpptes 2018. Ett album som även det möttes av fina recensioner, bland annat i Rolling Stone, som kallade killarna för begåvade indie-rockare.

Albumet spelades flitigt på radiokanaler i framförallt Tyskland, och där och runt om kring fortsatte succén, där lyckades de hinna med inte bara en, utan två turnéer, och en tredje planeras nu i samband med kommande släpp.

Så låten handlar egentligen om att jag föreställer mig hur jag och han slåss

Oxen säger själva att låten "Matrix Moves" handlar om att tycka illa om någon, trots att en inte ska ha fördomar om någon så kan du inte rå för det. Du vet att du och denna person aldrig någonsin kommer komma överens. Erik Hases förtydligar; "...det är som när man ska ställa sig och köpa mat efter en utekväll. Och den mest högljudda i kön är en typisk sport-, och ölkille och man kan se hur han är ute efter bråk. Så låten handlar egentligen om att jag föreställer mig hur jag och han slåss."

Matrix Moves är det första av ett flertal kommande släpp under 2019 och 2020 på Harmoni.

Oxen spelar på Mossagårdsfestivalen i Lund den 14e juni och på Grand Öl&Mat i Malmö samma dag.

Lyssna på "Matrix Moves" nedan.

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik
Artikeln handlar om
Av
Julia Hvalgren
No items found.
Hittade inga relaterade artiklar
No items found.
No items found.

Fortsätt läsa