SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Johan Rönnow
PREMIÄR: Arg och vacker punk från Spader Kung i låten "Allting"

Malmös ledsnaste punkband Spader Kung släpper på fredag singeln "Allting" som handlar om att kräla sig ur vinterdepressionen och piskas av vårsolen, hetsen och det vackra, men destruktiva kretsloppet; att bli full, sen bakfull och ledsen, för att sen bli full igen.

"Allting" är en låt som får mig att vilja gå ner till Hemköp och köpa lättöl och väcka vardagsrebellen till liv. Bandet är inspirerat av åttiotalspunk, det är malande Hurulalistiska gitarrer, poetiska texter och om det är nåt som den här jävla Corona-härvan behöver just nu så är det lite arg och vacker punk från Spader Kung.

Om det är nåt som den här jävla Corona-härvan behöver just nu så är det lite arg och vacker punk från Spader Kung

Den 10 april släpper Spader Kung ifrån sig sitt debutalbum ”Arvet”, som handlar om arvsynderna som lett till inneboende sorg och skam, benägenhet till självskadebeteende och önskan om att känna sig älskad.

Bandet berättar om singeln:

– ‘Allting’ skrevs en solig vårdag på väg hem från någonstans. En sån där vacker vidrig vårdag när folk krälar sig ut ur sina fula vinterjackor och sätter sig och skrattar på varenda uteservering, när solen lyser upp varenda vrå av ens liv och all skit plötsligt blir synlig: Man gör inget meningsfullt med sitt liv, man har inget gemensamt med sina vänner, det enda man gör på sin fritid är att bli full, sen bakfull och ledsen, sen full igen. Man har vinterdepression och vitaminbrist och längtar hem till mamma. Allting, precis allting är sämst. Men det kanske blir bättre. Kanske.

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik
Artikeln handlar om
Av
Kim Wijk

Du kanske även gillar

No items found.
No items found.

Fortsätt läsa