SAVANT † 2022-09-01
Foto:
Insaunas
PREMIÄR: Insaunas släpper debutalbum
Malmöbandet "Insaunas" släpper idag, genom Nytt Arkiv, sitt debutalbum "We Brought Some Days Back" och i handen har jag en numrerad vinyl av albumet.

Första låten, tillika min favorit på albumet, är "Social Scene" som släpptes som singel i slutet av november förra året. Ljudet strömmar från vinylspelaren och jag vaggas in i en dimma och upplever samma känsla som första gången jag hörde Fleet Foxes med Mykonos. Min andra favorit på skivan är "Breaches" som får mig att lägga mig på golvet och blunda för att sjunka igenom parketten.

Min andra favorit på skivan är "Breaches" som får mig att lägga mig på golvet och blunda för att sjunka igenom parketten.

Insaunas är inspirerade av Grouper, The Microphones och Timber Timbre och är ett måste för dig som gillar neo folk/lo-fi.

Insaunas består av Pontus Lindskogen, Axel Nelson, Max Bredberg och Arvid Nelson.

Insaunas berättar om albumet:

"Låtlistan är en samling av olika platser och stunder, både konkreta och imaginära, som vi ibland väljer att titta tillbaka på med en nostalgisk glimt i blicken. Resultatet är en sammanslagning av den råa, obundna känslan som uppstår under heminspelningar samtidigt som det är format av otaliga timmar av inspelningar och experiment, något som inte är det ena eller det andra, men något som utvecklats mellan oss när vi gjorde något."

Den 5 april, dagen efter albumdebuten, har Insaunas releasefestInkonst i Malmö.

No items found.
Följ vår kanal på YouTube för att se fler SAVANT Live Sessions.
Följ vår spellista, SAVANT Musikradar, för att upptäcka ny musik
Artikeln handlar om
Av
Kim Wijk
No items found.
Hittade inga relaterade artiklar
No items found.
No items found.

Fortsätt läsa